Cluburile şi federaţiile sportive, păsuire la plata utilităţilor pe perioada stării de urgenţă

Cluburile sportive şi federaţiile vor beneficia, în baza unei hotărâri adoptate de Guvern, de o amânare la plată a serviciilor de utilităţi, electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice şi de internet, dar şi a chiriei imobilelor în perioada stării de urgenţă, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 10:13
Cluburile şi federaţiile sportive, păsuire la plata utilităţilor pe perioada stării de urgenţă

CORONAVIRUS. „Pentru cluburile care se află în dificultate acum am obţinut amânare de la plată pe timpul perioadei stării de urgenţă a serviciului de utilităţi, electricitate, gaze naturale, apă, servicii de telefonie, internet, precum şi amânarea la plată a chiriei pentru imobilele care au ca destinaţie sediu social şi toate celelalte. Este valabil şi pentru cluburi şi pentru federaţii”, a declarat Stroe.

Britanicii ar putea primi un salariu de bază ca ajutor de la stat în perioada pandemiei de coronavirus

Ministrul consideră că adoptarea acestei hotărâri ar putea salva unele cluburi afectate de criza pandemiei COVID-19.

„Dar obligatoriu trebuie să fie cluburi organizate legal, cu Certificat de Identitate Sportivă şi activitatea lor să fie afectată de aceste măsuri luate pentru combaterea virusului. Este vorba despre toate federaţiile naţionale, cluburile sportive care deţin Certificat de Identitate Sportivă. Printre măsurile luate de Guvern sunt mai multe măsuri la care se pot încadra cluburile, dar trebuie să fie agenţi economici. Eu nu spun că doar ajută sportul românesc aceste măsuri, îl salvează. Cel puţin pentru ligile inferioare, pentru discipline precum rugby, volei, baschet, care au jucători pe sume mici”, a mai spus ministrul.

În şedinţa de Guvern de miercuri seara s-au luat o serie de măsuri pentru protejarea economiei afectate de criza coronavirusului.