Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe bilete din România, la transportul în comun. Tarifele, explozive în plină criză. Cum arată prețurile în București, Iași, Brașov

Emil Boc (PNL, ex - PDL) vrea mai mulți bani la buget. Astfel, Cluj-Napoca a devenit orașul care are, de departe, cel mai scump transport public din România. Primarul, fost premier al PDL - Băsescu, aspiră la tarife de Bruxelles.

10 ian. 2023, 09:01
Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe bilete din România, la transportul în comun. Tarifele, explozive în plină criză. Cum arată prețurile în București, Iași, Brașov

Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe titluri de călătorie per unitate de timp din țara noastră, arată o analiză publicată de Mobilitate Cluj-Napoca. Cu 1 leu te poți plimba doar 10 minute cu autobuzul în oraș. Cu aceeași sumă, în București te poți deplasa 30 de minute, iar în Iași 40 de minute.

Pentru 3 lei, în Cluj-Napoca te poți deplasa 30 de minute. În București, 90 de minute. În Iași, 120 de minute.

„Deși în Municipiul Cluj-Napoca obișnuitul bilet încă reprezintă călătoria cu un singur vehicul, CTP Cluj oferă și bilete pe timp, la 3 lei – 30 de minute prin aplicație, respectiv 6 lei – 60 de minute prin SMS.

În restul țării, biletele pe timp reprezintă titlul standard de călătorie, oferind până la de 4 ori mai mult timp de acces la serviciul de transport public”, informează Mobilitate-Cluj Napoca, citată și de Economica.

 

Emil Boc păstrează prețuri imense la transportul în comun

 

Cluj-Napoca deține „supremația prețurilor” și când vine vorba despre valoarea abonamentelor lunare. Un abonament lunar la Emil Boc poate fi cumpărat la un preț mai mult decât dublu față de Capitală, cu 177 de lei. În Timișoara costă 130 de lei, în Iași 120 de lei, în Sibiu 86 de lei, în Brașov 85 de lei, iar în București 80 de lei.

Primarul Clujului este pus la punct de analiști. Controversatulu edil, precum și restului administrației locale li se propune introducerea unui abonament anual, precum și reducerea costului abonamentului lunar.

 

Cum încearcă Emil Boc s- facă uitată asocierea sa cu Traian Băsescu

 

În ultimii ani, Emil Boc s-a bucurat de o creștere semnificativă a popularității, după eșecul de la guvernare, pe fondul investițiilor direcționate de Palatul Victoria către zona Ardealului. Între timp, regiunea Moldovei, mai departe de Occident și mai apropiată de Rusia, a fost aspru neglijată.

Pentru a-și spori popularitatea, Emil Boc a început brusc să recurgă la diverse trucuri de PR, mai puțin obișnuite, printre care se numără prezențele stridente la concerte și evenimente sportive, cu manifestări care mai de care mai exuberante.