Cluj: O porţiune din trotuarul unui pod peste Someş s-a surpat

O porţiune din trotuarul unui pod peste râul Someş din Cluj-Napoca s-a surpat în noaptea de joi spre vineri, traficul rutier fiind restricţionat pe un sens, pentru a permite utilajelor să efectueze lucrări de intervenţie în regim de urgenţă

RomaniaTV.net
16 aug. 2013, 13:06
Cluj: O porţiune din trotuarul unui pod peste Someş s-a surpat

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, vineri, că porţiunea de trotuar a cedat, cel mai probabil, după trecerea unor maşini.

„Podul Traian din Cluj-Napoca a fost supus unei expertize tehnice în urma unui incident care a avut loc acum două luni şi care a relevat starea de degradare a celor două trotuare. S-a realizat un studiu care urmează să intre spre aprobare în prima şedinţă a Consiliului Local Cluj-Napoca de la sfârşitul lunii august, pentru a se putea organiza licitaţia privind lucrări de consolidare. În noaptea de joi spre vineri, o porţiune a trotuarului de pe partea estică a podului a cedat, cel mai probabil în urma trecerii unor maşini. Structura de rezistenţă a părţilor de trotuar este diferită de cea pentru maşini. În urma acestei situaţii s-a intervenit cu două macarele şi se execută lucrări de intervenţii în regim de urgenţă, iar traficul rutier se desfăşoară pe un fir”, a spus Buzatu.

Potrivit acesteia, în momentul în care porţiunea de trotuar s-a surpat nicio persoană nu se afla în zona respectivă.

Primăria Cluj-Napoca a închis, în 15 aprilie, temporar, traficul pietonal pe trotuarul vestic al podului Traian, după ce o femeie a fost rănită în urma unei căzături într-o groapă formată în asfalt ca urmare a degradării construcţiei.

Primarul Emil Boc declara, atunci, că Primăria a fost nevoită să intervină după ce persoane necunoscute au înlăturat plăci metalice de pe Podul Traian, care acopereau trotuarul degradat.

„Am decis închiderea temporară a circulaţiei pietonale pe trotuarul vestic al Podului Traian din Cluj-Napoca până la efectuarea lucrărilor de reparaţii în regim de urgenţă. S-a intervenit pentru a evita orice problemă ca urmare a degradării podului. Din nefericire, au fost înlăturate plăcile metalice care protejau zona podului şi am închis circulaţia pentru pietoni pentru a nu mai fi răufăcători care să ia acele plăci şi să pună în pericol pietonii. Pe pod erau puse plăci metalice care acopereau zone degradate, nu îmi dau seama de către cine şi cum, dar este un gest grav”, spunea Boc.

Acesta arăta că toate podurile din municipiu sunt cuprinse într-un plan de modernizare pe fonduri europene, iar Primăria va organiza o licitaţie pentru lucrări.

Potrivit presei locale, o femeie în vârstă de 83 de ani a fost rănită, în 15 aprilie, după ce ar fi căzut într-o groapă de pe trotuarul Podului Traian şi a fost salvată de câţiva trecători. Aceştia au sunat la 112, iar o ambulanţă a transportat-o pe femeie la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj-Napoca.