CM 2022. Brazilia a trecut de grupe după 1-0 cu Elveţia

Brazilia a câștigat cu Elveția, scor 1-0, în etapa #2 a grupei G la Campionatul Mondial din Qatar. Singurul gol a venit în minutul 83.
Filip Stan
28 nov. 2022, 20:01
CM 2022. Brazilia a trecut de grupe după 1-0 cu Elveţia

CM 2022. Selecţionata Braziliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe Stadium 974 din Doha, într-un meci din Grupa G.

CM 2022: Serbia – Camerun 3-3, o nouă nebunie de meci în Qatar

Selecţionata Braziliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe Stadium 974 din Doha, într-un meci din Grupa G.

Selecao a câştigat meritat, prin golul lui Casemiro (83), un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul.

Brazilia a ratat câteva ocazii mari de a înscrie, în timp ce Elveţia, viitoarea adversară a României în preliminariile EURO 2024, a arătat că este o echipă solidă, însă pe atac nu a reuşit să pună nicio problemă, încheind cu câteva şuturi blocate, dar niciunul la poartă sau pe poartă.

Prima repriză a fost una săracă în ocazii, Nati reuşind să absoarbă foarte bine presiunea pusă de selecţionata Canarinha. Cele două echipe au riscat puţin, la adăpostul victoriilor din prima etapă (Brazilia 2-0 cu Serbia, iar Elveţia 1-0 cu Camerun). Prima oportunitate a venit abia în min. 27, când voleul din cădere al lui Vinicius, de la circa 8 metri, la centrarea lui Raphinha, a fost respins de Sommer de la colţul scurt. Raphinha (31) a şutat de la 22 de metri, dar Sommer a fost la post.

În min. 44, înaintea unui corner al Braziliei, nocturna s-a stins pentru câteva secunde, dând emoţii celor prezenţi pe stadion.

Singurul moment în care elveţienii a creat emoţii în careul sud-americanilor a fost în min. 53, când Xhaka a trimis o centrare periculoasă, rezolvată însă de defensiva braziliană.

Brazilia, fără Neymar (accidentat), a fost aproape de deschiderea scorului în min. 56, dar Richarlison nu a ajuns la mingea a trimisă în faţa porţii der Vinicius. Vinicius Junior (64) a reuşit să marchez, după o lansare venită de la Casemiro, însă golul a fost anulat pentru ofsaid la Richarlison.

Cvintupla campioană mondială a continuat să preseze şi Bruno Guimaraes (82) l-a testat pe Sommer cu o lovitură de cap.

În min. 83, echipa antrenată de Tite a marcat singurul gol al partidei: Vinicius a combinat cu Rodrygo, acesta i-a trimis în careu lui Casemiro, iar mijlocaşul lui Manchester United a şutat fără preluare la colţ, lăsându-l spectator pe Sommer.

Brazilia a făcut spectacol până la final, iar Sommer a respins de sub transversală şutul lui Rodrygo şut din careu (87), Antony (87) a tras pe lângă poartă din marginea careului, iar Rodrygo a fost blocat salvator de Akanji la 16 metri (90+4).

Meciul Brazilia – Elveţia figura şi în programul selecţionerului naţionalei României, Edward Iordănescu, la fel ca şi celălalt joc din grupă, Camerun – Serbia (3-3). La meci a asistat şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, aflat în tribuna oficială în apropierea foştilor mari internaţionali brazilieni Cafu, Ronaldo şi Roberto Carlos.

Meciul de la Doha a fost al treilea dintre Brazilia şi Elveţia la Cupa Mondială, primele două terminându-se cu remize, în 1950 (2-2) şi 2018 (1-1).

Ultimele partide din grupă vor avea loc pe 2 decembrie, Serbia – Elveţia (Stadium 974 – Doha, 21:00) şi Camerun – Brazilia (Lusail Stadium- Al Daayen, 21:00).

Brazilia este deja calificată, dar celelalte trei echipe păstrează şi ele şanse de a ajunge în optimile de finală.

Brazilia: Alisson – Eder Militao, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Casemiro, Fred – Raphinha, Paqueta, Vinicius, Richarlison
Rezerve: Antony, Bremer, B. Guimaraes, Dani Alves, Ederson, Everton, Fabinho, G. Jesus, Martinelli, Pedro, Rodrygo, Telles, Weverton
Selecționer: Tite

Fabulos! Câte echipe vor participa la Campionatul Mondial din 2026. Încă o mână întinsă pentru România

Elveția: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez – Xhaka, Freuler, Riedler – Sow – Vargas, Embolo
Rezerve: Aebischer, Comert, Fassnacht, Fernandes, Frei, Jashari, Kobel, Kohn, Omlin, Schar, Seferovic, Shaqieri, Steffen, Zakaria
Selecționer: Murat Yakin

Arbitru: Ivan Barton
Stadion: 974 (Doha)

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!