Scandal uriaş după CM 2022. Şeful delegaţiei TVR de la Mondialul Qatar şi-a dat demisia!

Cristian Oprean, TVR, urma să fie anchetat pentru biletele la meci pe care le-a cumpărat "pentru prieteni".

10 ian. 2023, 20:31
Scandal uriaş după CM 2022. Şeful delegaţiei TVR de la Mondialul Qatar şi-a dat demisia!

Scandal la TVR. Cristian Oprean, revenit din concediu, după sărbători, urma să fie cercetat de Comisia de disciplină pentru achiziţionarea unor bilete la meciurile de la Mondialul din Qatar, scrie Paginademedia.ro.

Până la ora apariţiei articolului, Cristi Oprean nu a putut fi contactat. Totodată, TVR nu a oferit încă un punct de vedere pe acest subiect.

Într-un interviu acordat Paginademedia.ro, Cristian Oprean declara că a cumpărat 64 de bilete la semifinalele şi la finala Campionatului Mondial, printr-o facilitate oferită TVR de către FIFA. Biletele, a spus Oprean, au fost cumpărate „pentru prieteni”, dar Oprean nu a menţionat numele acestora.

În acelaşi interviu, Oprean a spus că nu a înştiinţat conducerea TVR, la vremea achiziţiei, că a cumpărat biletele în contul acelei facilităţi (pe bilete există un marcaj TVR).

Redacţia Sport a TVR a primit, în noiembrie, un mail de la un anume „Marian Scărlătoiu”, în care acesta acuză faptul că a cumpărat la suprapreţ bilete la semifinala Franţa – Maroc, dar şi că nu a putut intra la meci pentru că biletele au menţiunea „TVR” (ataşează şi biletele în mail).

Scandal la TVR după ce șeful delegației aflate în Qatar a fost acuzat că a vândut biletele instituției la suprapreț: ”Am de gând să reclam la FIFA acest lucru”
Semnatarul mailului mai spune că „Dl. Cristi, care s-a recomandat a fi acreditat TVR la mondiale” i-a vândut biletele „în faţa hotelului Marriott” – „am plătit pe ele 1.800 de euro, costau cam 620 bucata”.

În interviul acordat Paginademedia.ro, Oprean spune că mailul este „un bluf, o inventie, un fake, o inscenare ieftină” şi respinge total acuzaţiile din mesajul care are o semnătură fictivă.

Oprean admite însă că postul public avea, din partea FIFA, facilitatea de a cumpăra bilete pentru Mondiale, dar cererea trebuia făcută până la finalul anului trecut şi că a cumpărat 64 de bilete „pentru prieteni”.

Cristi Oprean: „Biletele au fost primite şi date mai departe în vară. După, nu ştiu ce au făcut cu ele”

Oprean, care la vremea respectivă era în Qatar, a intrat în atenţia Comisiei de disciplină, care urma să facă o anchetă la începutul acestui an.

Scandal uriaș în TVR. Jurnalistul Dorin Chioțea l-a făcut praf pe controversatul Dan Turturică, șeful instituției: „Își bate joc de banul public. Trebuie să dea socoteală!”