CM 2022. Noi surprize, Camerun bate Brazilia, iar Elveţia merge de pe locul al doilea. PROGRAM complet optimi

Spectacol şi în ultimele două meciuri din faza grupelor: Brazilia, cu o echipă de rezerve, pierde în prelungiri, iar Serbia e trimisă acasă de Elveția. Sâmbătă, primele meciuri din optimi, Olanda vs SUA (ora 17.00) şi Argentian vs Australia (de la ora 21.00)

02 dec. 2022, 23:04
CM 2022. Noi surprize, Camerun bate Brazilia, iar Elveţia merge de pe locul al doilea. PROGRAM complet optimi

CM 2022. Ultimele două meciuri din faza grupelor de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar au oferit din nou spectacolul așteptat. Într-un meci intens disputat, Elveția a reușit să treacă de Serbia, scor 3-2, și să se califice în optimi.

Încă o surpriză la CM 2022. Coreea de Sud bate Portugalia în prelungiri şi lasă Uruguay acasă

În celălalt meci din grupa G, Camerun a învins Brazilia printr-un gol marcat în minutul 90+3. Cu doar un gol marcat mai mult de Camerun sau de Elveția, Brazilia ar fi terminat grupa pe locul 2.

Clasamentul grupei G de la CM 2022: 1. Brazilia – 6 puncte, 2. Elveția – 6 puncte, 3. Camerun – 4 puncte, 4. Serbia – 1 punct.

Brazilia va juca în optimi împotriva Coreei de Sud, iar Elveția va întâlni Portugalia.

Surpriză mare la CM 2022. Germania este eliminată din Qatar, Japonia şi Spania merg în optimi

Programul complet al optimilor de finală din cadrul CM 2022 este următorul:

Ţările de Jos – Statele Unite ale Americii, 3 decembrie, ora 17:00Argentina – Australia, 3 decembrie, ora 21:00Franţa – Polonia, 4 decembrie, ora 17:00 Anglia – Senegal, 4 decembrie, ora 21:00Japonia – Croaţia, 5 decembrie, ora 17:00Brazilia – Coreea de Sud, 5 decembrie, ora 21:00Maroc – Spania, 6 decembrie, ora 17:00 Portugalia – Elveţia, 6 decembrie, ora 21:00Pele, internat de miercuri, are o infecţie respiratorie

Legendarul brazilian Pele a fost diagnosticat cu o infecţie respiratorie, însă el este în stare stabilă laa Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, informează bbc.com.

Spitalul a anunţat că Pele este tratat cu antibiotice şi reacţionează adecvat la tratament. “Pacientul, care rămâne într-un salon normal, este în stare stabilă, cu o îmbunătăţire generală a stării sale de sănătate”, se arată într-un comunicat al spitalului din Sao Paulo. Pele va rămâne câteva zile în spital.

CM 2022: Grupa H: Coreea de Sud a învins Portugalia, scor 2-1, şi s-a calificat în optimi alături de lusitani. Uruguay, eliminată

Echipa naţională a Coreei de Sud a învins vineri reprezentativa Portugaliei, scor 2-1, şi s-a calificat în optimile Cupei Mondiale alături de lusitani.

După două victorii, Portugalia a deschis repede scorul în meciul disputat împotriva Coreei de Sud. Ricardo Horta a înscris din centrarea lui Dalot, în minutul 5. Sud-coreenii au avut un gol anulat pentru ofsaid, la Jin Su-Kim (min. 17), dar au egalat în minutul 27, prin Kim Young-Gwon, care a trimis în plasă un balon ricoşat din Cristiano Ronaldo. Asiaticii au căutat golul victoriei şi l-au găsit în minutul 90+1, când Son Heung-Min a atras după el fundaşii portughezi oferind o pasă de geniu pentru Hwang Hee-Chan care l-a învins pe Diogo Costa şi meciul s-a încheiat cu victoria Coreei de Sud, 2-1.

Portugalia se califică în optimi de pe primul loc al grupei H, cu 7 puncte, urmată de Coreea de Sud, cu patru puncte, dar golaveraj mai bun decât al uruguayenilor. În celălalt meci, Ghana a ratat un penalti, în minutul 21, prin Andre Ayew, iar Uruguay a deschis scorul cinci minute mai târziu prin Giorgian  De Arrascaeta, acesta trimiţănd în plasă o minge respinsă de portarul ghanez la un şut al lui Luis Suarez. În minutul 32 Luis Suarez i-a pasat aceluiaşi De Arrascaeta care a înscris pentru 2-0. Uruguayenii au cerut un penalti în minutul 58, la duelul dintre Amartey şi Darwin Nunez, dar, după consultarea VAR, arbitrul a decis că nu este cazul să dicteze lovitură de pedeapsă. În cele din urmă Uruguay a învins cu 2-0, celeştilor lipsindu-le un gol pentru a merge mai departe.