Încă o surpriză la CM 2022. Coreea de Sud bate Portugalia în prelungiri şi lasă Uruguay acasă

Portugalia va juca în optimi împotriva locului 2 din grupa G, posibil Elveția sau Serbia, iar Coreea de Sud va juca împotriva Braziliei.

02 dec. 2022, 19:16
Încă o surpriză la CM 2022. Coreea de Sud bate Portugalia în prelungiri şi lasă Uruguay acasă

CM 2022. Reprezentativa Coreei de Sud reușește o performanță neașteptată la Cupa Mondială din Qatar. În ultima etapă din faza grupelor, coreeni au învins Portugalia, scor 2-1, revenind de la 0-1 și marcând golul victoriei în prelungiri.

Surpriză mare la CM 2022. Germania este eliminată din Qatar, Japonia şi Spania merg în optimi
În celălalt meci din grupă, Uruguay a trecut de Ghana cu 2-0, însă nu a fost suficient pentru calificare. La scorul de 0-0, Ghana a ratat un penalty. Africanii aveau nevoie doar de un egal pentru a se califica.

Uruguay și Coreea de Sud termină la egalitate de puncte și golaveraj egal, însă asiaticii merg în optimi datorită faptului că au marcat mai multe goluri.

Clasamentul grupei H: 1. Portugalia – 6 puncte, 2. Coreea de Sud – 4 puncte, 3. Uruguay – 4 puncte, 4. Ghana – 3 puncte.

CM 2022. Argentina, după accidentul cu Arabia Saudită din primul meci, se califică lejer în optimi. Polonia a trecut de Mexic la golaveraj

CM 2022: Selecţionerul Louis van Gaal este „obişnuit” cu criticile aduse Olandei

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a asigurat este „obişnuit” cu criticile aduse jocului echipei sale, care va întâlni sâmbătă SUA în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2022, tehnicianul afirmând că la fel s-a întâmplat în 2014, când el a dus naţionala în semifinalele competiţiei, scrie AFP.

„În 2014, era exact la fel, era ceva foarte negativ. La fel astăzi, aceeaşi poveste, aşa că m-am obişnuit cu asta şi cred că şi jucătorii mei s-au obişnuit. Vom continua liniştiţi pe drumul pe care am pornit”, a declarat Van Gaal.

„Statele Unite au o echipă foarte dinamică, cu jucători puternici. Sunt un adversar dificil pentru toată lumea, asta se vede după rezultatele lor. (…) Au progresat mult şi rapid, cu jucători care evoluează astăzi la echipe mari din Europa. Nu cred că e o surpriză, întotdeauna am crezut că Statele Unite vor progresa. (…) Sunt exemplul a ceea ce trebuie să fie o echipă bună, au calităţi individuale excelente”, a spus Van Gaal.

Reputatul tehnician a vorbit şi despre un eventual interes pentru postul de selecţioner al Belgiei: „Belgia este o ţară splendidă cu oameni foarte prietenoşi, iar la Knokke e o plajă frumoasă… Trebuie s-o convingeţi pe soţia mea! Lăsând gluma la o parte, sunt aici cu naţionala Olandei şi vrem să fim campioni mondiali, iar după aceea vom vedea dacă sunt oferte pe masă. Dacă suntem campioni mondiali, vor fi oferte pe masă, dar nu suntem.”

Belgia a rămas fără selecţioner după ce Roberto Martinez a demisionat în urma ratării calificării în optimile Mondialului din Qatar. Meciul Olanda – SUA va avea loc sâmbătă, de la 17:00, ora României.