CM 2022: Programul meciurilor de luni. Anglia intră în competiţie

Harry Kane a confirmat că, la meciul cu Iran, va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului.

21 nov. 2022, 10:53
CM 2022: Programul meciurilor de luni. Anglia intră în competiţie

CM 2022. Programul partidelor care se vor disputa, luni, la Cupa Mondială din Qatar:

Ora 15:00      Anglia – Iran 

Ora 18:00      Senegal – Olanda

 Ora 21:00      SUA – Ţara  Galilor

Meciurile vor fi transmise de TVR.

Harry Kane a confirmat că, la meciul cu Iran, va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului

Căpitanul echipei Angliei, Harry Kane, a confirmat duminică, într-o conferinţă de presă, faptul că la partida cu Iran, din cadrul grupei B a Cupei Mondiale, va purta banderola în culorile curcubeului, simbol al comunităţii LGBTQ.

Kane a declarat că va purta banderola chiar dacă va fi sancţionat cu cartonaş galben de către arbitrul meciului, care ar putea considera că acest gest poate avea conotaţii politice: ”Am clarificat că noi toţi, echipa şi staff-ul, dorim ca eu să port această banderolă. Se poartă discuţii între Federaţia Engleză (FA) şi FIFA pe marginea acestui subiect, iar eu cred că se va găsi o cale pentru ca eu să nu fiu sancţionat pentru acest gest”.

Cupa Mondială Qatar 2022. Bijuteriile de stadioane vor deveni oaze de loisir lângă mall-uri

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a dezvălui şi faptul că jucătorii naţionalei engleze vor îngenunchea înaintea loviturii de start a meciului, pentru a-şi arăta opoziţia faţă de rasism şi discriminare.

Căpitanul naţionalei Iranului susţine la CM din Qatar protestele din ţara sa. “Suntem aici, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim vocea lor”

Căpitanul naţionalei Iranului, Ehsan Hajsafi, a vorbit despre situaţia din ţara sa, duminică, înaintea primului meci al reprezentativei iraniene la Cupa Mondială din Qatar, el precizând că alături de colegii săi îi susţine pe protestatari, relatează BBC şi CNN. “Trebuie să acceptăm faptul că condiţiile din ţara noastră nu sunt bune şi că oamenii nu sunt fericiţi”, a afirmat fotbalistul.

„Înainte de orice altceva, aş dori să transmit condoleanţe tuturor familiilor îndoliate din Iran”, a declarat Hajsafi la începutul unei conferinţe de presă. „Ar trebui să ştie că suntem alături de ei şi că îi susţinem. Şi că suntem de acord cu ei în ceea ce priveşte condiţiile din ţară. Nu putem nega faptul că în ţara mea condiţiile nu sunt bune şi jucătorii ştiu asta. Suntem aici, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim vocea lor sau că nu trebuie să-i respectăm. Trebuie să luptăm, să jucăm cât putem de bine şi să înscriem goluri. Şi sper că se vor schimba condiţiile conform aşteptărilor oamenilor”, a mai spus fotbalistul.

În ultimele luni, în Iran a avut loc manifestaţii reprimate sângeros. Activiştii pentru drepturile omului au anunţat că peste 400 de protestatari au murit şi alţi 16.800 au fost arestaţi.

Liderii Iranului susţin că protestele sunt „revolte” orchestrate de inamicii străini ai ţării.

 

Naţionala Iranului joacă la Cupa Mondială în grupa B, cu Anglia, SUA şi Ţara Galilor. Iranienii au programat primul meci luni, cu Anglia.

CM 2022: Cei 831 de jucători din Qatar au o valoare estimată la 15 miliarde de euro

Observatorul de Fotbal CIES a estimat valoarea de piaţă a tuturor jucătorilor convocaţi să joace la Cupa Mondială 2022, care va începe în Qatar duminică.
În ultimul său raport, CIES dezvăluie că prin adăugarea valorii celor 831 de jucători aşteptaţi la Cupa Mondială, ajungem la suma astronomică de 15 miliarde de euro. Aceasta este o valoare medie de 18 milioane de euro per jucător.

De asemenea, CIES a clasat cele 32 de ţări calificate la Cupa Mondială în funcţie de valoarea de transfer a grupului lor de jucători. Astfel, Anglia are cea mai scumpă cotă, cu un total de 1,499 miliarde de euro. Brazilia (1,455 miliarde) şi Franţa (1,337 miliarde) completează podiumul.

Victor Ciutacu demască ipocrizia contestatarilor CM de Fotbal din Qatar: „Cei mai vehemenți sunt ăia care faceau apologia stării de urgență și a închiderii bătrânilor în case”

Spania, Portugalia şi Germania depăşesc şi ele un miliard, înainte ca un prim decalaj să se lărgească cu a şaptea naţiune, Olanda, a cărei cotă este estimată la 756 de milioane de euro.

Cât despre jucători, mijlocaşul englez de la Borussia Dortmund, Jude Bellingham, este cel care se află în frunte. CIES o estimează la 202 milioane euro. Acest lucru se explică prin nivelul său de joc, vârsta (19 ani) şi contractul de la Dortmund (până în 2025).

Atacantul brazilian al lui Real Madrid, Vinicius, este pe urmele lui (200 M€). Kylian Mbappé, legat de PSG „doar” până în 2024, este cel mai scump francez, evaluat la 185 de milioane de euro.

Unii jucători, precum atacantul norvegian Erling Haaland, nu sunt luaţi în considerare pentru că sunt absenţi de la Cupa Mondială.

Ultima în clasament este Costa Rica, evaluată la 23 milioane de euro. Cel mai scump jucător al său este portarul rezervă al PSG, Keylor Navas (35, 4 milioane de euro).

Acest lucru nu reflectă clasamentul FIFA, unde Costa Rica este pe locul 31. De exemplu, Ghana, ţara cel mai prost clasată (pe locul 61) dintre participanţii la Cupa Mondială, ocupă locul 19 în clasamentul valorii de transfer CIES. Dovada că banii nu sunt totul în fotbal.