CM DE GIMNASTICĂ. Un singur român s-a calificat în finale, în concursul masculin

CM DE GIMNASTICĂ. România va avea un singur reprezentant în finale în concursul masculin de la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Anvers.

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 10:22
CM DE GIMNASTICĂ. Un singur român s-a calificat în finale, în concursul masculin

Gimnastul român Marius Berbecar a reuşit să se califice în două finale pe aparate, la sărituri şi paralele, clasându-se în calificările de luni pe locul cinci la ambele exerciţii. Cristian Băţagă este a treia rezervă în finala la individual compus, clasându-se pe locul 24 în calificări. Băţagă a fost singurul român care a evoluat la toate aparatele şi a terminat calificările pe 27. După primele trei subdiviziuni, care au fost programate luni, Băţagă ocupa locul 24, dar după cea de-a patra, de marţi, el a coborât trei locuri, informează Agerpres.

Finalele la paralele şi sărituri sunt programate duminică.

Cel mai bun rezultat al calificărilor la individual compus la CM de gimnastică l-a obţinut marele favorit, japonezul Kohei Uchimura – 91,924 puncte, urmat de americanul Samuel Mikulak – 89,523 puncte şi de chinezul Lin Chaopan – 89,430 puncte.

Marius Berbecar, care a evoluat în subdiviziunea a doua, a prins finalele la ambele aparate la care a evoluat. La sărituri, Berbecar a avut o medie de 14,961, cu care a ocupat locul cinci în calificări, în timp ce la paralele a fost notat cu cu 15,600.

CM de Gimnastică. Programul complet al competiţiei, datele la care România luptă pentru medalii

În ultima subdiviziune, a 3-a, liderul obişnuit al gimnaştilor noştri, Flavius Koczi, a rămas doar cu o şansă infimă de a evolua într-o finală, la sol, unde a obţinut a 10-a notă (14,933), fiind a doua rezervă. Pentru a prinde ultimul act, ar trebui ca doi sportivi situaţi înaintea lui să renunţe la concursul de sâmbătă. În schimb, la cal cu mânere a ratat complet evoluţia, fiind al 84-lea, cu 11,766 puncte, iar la sărituri a terminat pe 22, cu o medie de 14,083 puncte (14,900+13,266, penalizare de 0,1).

Celălalt gimnast român prezent în ultima subdiviziune, debutant la Mondiale, Andrei Muntean, a fost al 12-lea la inele, cu 15,066, şi al 18-lea la paralele, cu 15,033.