CM de înot juniori: Aur pentru ştafeta de 4×100 m liber, cu record al competiţiei stabilit de Popovici. Argint pentru Stancu

Campionatele Mondiale de Juniori au debutat marţi, la Lima (Peru), cu trei rezultate excelente pentru România, care şi-a trecut în palmares două medalii: aurul adus de ştafeta masculină de 4x100m liber şi argint obţinut de Vlad Stancu la 400m liber.

31 aug. 2022, 07:58
CM de înot juniori: Aur pentru ştafeta de 4×100 m liber, cu record al competiţiei stabilit de Popovici. Argint pentru Stancu
David Popovici

David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu au câştigat medalia de aur în proba de 4×100 m liber, la la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Popovici a stabilit un record al competiţiei, cu timpul 47.07 s.
Timpul României a fost 3:18.84 min. Pe locul doi s-a clasat Franţa (3:20.29 min.), iar pe poziţia a treia a terminat Lituania (3:20.41 min.).

Bomba zilei la US Open. Simona Halep a suferit una dintre cele mai grele înfrângeri din carieră. A fost eliminată în primul tur de o necunoscută ucraineancă, venită din calificări

Tot noaptea trecută,  Vlad Stancu a câştigat medalia de argint la 400 m liber. Timpul său: 3:48.38 min. Vlad a fost întrecut doar de către brazilianul Stephan Steverink (3:48.27 min.), în timp ce pe locul al treilea s-a clasat polonezul Krysztof Chmielewski (3:49.34 min.)

Campionul olimpic Gheorghe Berceanu, supranumit „Hercule al României”, a murit după un infarct

 

Vești bune au venit și din rândul fetelor, la proba de 100m spate, unde România va avea două reprezentante în finală. Aissia Prisecariu și Rebecca Diaconescu au încheiat semifinalele în 1:02.59, respectiv 1:02.64. Al patrulea și al cincilea timp de calificare în ultimul act. Italiana Sara Curtis a fost cea mai rapidă, 1:02.09. Fnala va avea loc vineri dimineață, de la ora 03:06.

Premierul Ciucă, după medalia de aur câştigată de echipa de ştafetă 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima: Doresc să felicit echipa de aur a înotului românesc!

Premierul Nicolae Ciucă a felicitat, miercuri, ”echipa de aur a înotului românesc”, după ce David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu au câştigat medalia de aur în proba de 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima, iar Popovici a stabilit un record al competiţiei, cu timpul 47.07 s.

”Doresc să felicit echipa de aur a înotului românesc. Este vorba, din nou, de campionul nostru David Popovici, de Alexandru Constantinescu, Ştefan Cosma şi Patrick Dinu, patru tineri care au făcut din nou ca simbolurile României să fie pe prima treaptă a podiumului”, a spus premierul în şedinţa de Guvern. ”Le mulţumesc şi îi felicit!”, a spus premierul Ciucă.

Alexander Popov: „Nu înțeleg această viteză cu care se înoată acum”

„Nu înțeleg această viteză cu care se înoată acum” Românul a fost asemănat de mai multe ori cu legenda din Rusia, care trăiește de ani buni în Elveția, însă Popov a refuzat această ipoteză spunând că nu e bine să compari înotătorii între ei.

„Pentru mine e greu să înțeleg această viteză cu care se înoată acum, nu cred că vreau să accept acești timpi. De fapt, nu înțeleg toleranța la durere pe care o au acești tineri, pentru că știu cum trebuia să ne comportăm și ce să facem la viteza din vremea mea, dar la aceste viteze chiar nu-mi dau seama cum fac”, a subliniat cel care are șase titluri mondiale în palmares.

El a continuat analiza: „Din punctul meu de vedere, ceea ce îi lipsește lui Popovici momentan este o mai bună reacție la start. Starturile trebuie îmbunătățite, însă modul în care înoată este unul incredibil, iar rezultatele pe care le are sunt foarte bune. Iubesc accelerările lui, generează multă putere. Într-o cursă de 100 de metri, cei mai importanți sunt ultimii 25 de metri, sau 50 de metri. M-am uitat cu atenție la această parte a cursei lui și, Dumnezeule!, continuă să preseze, nu obosește, nu pierde din putere deloc”.

Privind spre viitor, Alexander a spus: „Încă mai are mult potențial și chiar nu știu care este limita lui, până unde poate ajunge. Ca să poți să câștigi atunci când vrei, trebuie să identifici acele lucruri care te ajută și pe cele care te disturbă și le elimini pe cele din urmă, poate nu permanent, dar în timpul concursurilor, să te concentrezi pe performanța ta, să nu te uiți la ceilalți.

Când ajungi în call room, dacă ești campionul, atunci trebuie să te comporți ca atare. David trebuie să înțeleagă că acum are o țintă pe spatele său pentru că el este cel care deține recordul mondial și toată lumea vrea să-i bată timpul, să-l învingă pe el. Va avea o greutate în plus pe umerii săi”. Rămâne de văzut dacă e așa cum spune Popov sau Popovici e construit din alt material.