CNA, o instituție care aplică legea cum vrea și când vrea! În timp ce România TV a fost sancționată cu 100.000 de lei pentru exprimarea unor opinii legate de moartea ziaristei Iulia Marin, ProTV folosește după bunul plac declarațiile unei persoane bolnave psihic

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a demonstrat încă o dată dacă mai era nevoie că este o instituție duplicitară a cărei reprezentanți aplică legea când vor și cum vor. În timp ce în aprilie 2023, România TV a fost amendată cu suma de 100.000 de lei pentru exprimarea unor opinii legate de moartea jurnalistei Iulia Marin, în luna mai, CNA a închis ochii atunci când PRO TV a folosit declarațiile unei persoane bolnave psihic, asta deși avocații familiei acesteia au prezentat certificatele de handicap emise de România și Italia.

23 iun. 2023, 18:20
CNA, o instituție care aplică legea cum vrea și când vrea! În timp ce România TV a fost sancționată cu 100.000 de lei pentru exprimarea unor opinii legate de moartea ziaristei Iulia Marin, ProTV folosește după bunul plac declarațiile unei persoane bolnave psihic

CNA, o instituție care aplică legea cum vrea și când vrea! CNA, o instituție obscură alcătuită numai din personaje numite politic, face pe zbirul în domeniul audiovizualului și aplică sancțiuni uriașe doar televiziunilor care îi deranjează pe globaliști și închide ochii atunci când e vorba despre alte televiziuni aservite intereselor reziștilor.

Citește și Revoltător! Dovada presiunilor USR asupra România TV! Ce a căutat Iulian Bulai în sediul CNA înainte de judecarea lui Victor Ciutacu

CNA, o instituție care aplică legea cum vrea și când vrea!

Atunci când jurnalistul România TV, Victor Ciutacu,  și-a exprimat mai multe opinii legate de moartea jurnalistei Iulia Marin, după mai multe episoade de depresie severă soldate cu internări la psihiatrie, unele voluntare, altele involuntare, la finele lunii aprilie, CNA a aplicat trustului o amendă de 100.000 de lei, asta în timp ce hoartdele useriste și #rezist au semnat mai multe petiții prin care se dorea închiderea postului de televiziune.

În ciuda faptului că mai mulți membri ai CNA au declarat public ca nu a existat niciun fel de limbaj nepotrivit, în discursul jurnalistului Victor Ciutacu, ba dimpotriva, slujitorii #rezist din instituție au propagat ideea în spațiul public că a existat o discriminare a persoanelor cu handicap psihic prin simpla dezbatere publică a tragicului eveniment.

Dacă la finele lui aprilie, zmeii de la CNA au aruncat cu noroi și au șters pe jos cu postul România TV, două săptămâni mai târzi, pe data de 9 mai, au închis ochii atunci când familia lui Mario Iorgulescu i-a sesizat în legătură cu faptul că PRO TV a difuzat public pe 17 martie 2023, declarațiile tânărului, luate prin telefon în timp ce acesta se afla internat într-un spital de psihiatrie din Italia, în condițiile în care acesta este  grav bolnav psihic.

Deși Mario Iorgulescu este declarat oficial persoană cu handicap psihic de grav, incapabilă să își reprezinte interesele propriile, motiv pentru care judecătorii au decis ca tatăl său, Gino Iorgulescu, să îi fie tutore timp de doi ani, CNA a ignorat acest aspect și și-a văzut în continuare de treabă, aceea de aține sub supraveghere posturile de televiziune care îi deranjează pe globaliști.

Chiar dacă Mario Iorgulescu este în prezent, judecat în lipsă, pentru omor din culpă, în urma tragicului accident rutier din 8 septembrie 2019, soldat cu moartea unui bărbat, CNA avea obligația să ia act de acea plângerea formulată de familia tânărului deoarece declarațiile transmise de PRO TV au fost unele luate unei persoane fără discernământ, și difuzate în condițiile în care medici psihiatri din Italia și România i-au acordat certificate de încadrare în grad de handicap grav.

ProTV a publicat la 17 martie 2023 declarațiile audio ale lui Mario Iorgulescu, luate prin telefon de reporterul Ovidiu Oanță, în care acesta se lauda că în ciuda condamnării primite la fond, el nu va face pușcărie: “Vă garantez ca nu voi face o zi de pușcărie!”

Declarațiile sunt într-adevăr halucinante, însă nu trebuie să trecem cu vederea faptul că sunt vorbele unei persoane care a fost diagnosticată de medicii din două state ca fiind grav bolnavă psihic, dar se pare că acest lucru nu i-a deranjat pe membrii CNA.

Iar întrebările care stau pe buzele tuturor pentru cei de la CNA este: Cum poate un post de televiziune să folosească declarațiile unei persoane fără discernământ și să treacă neobservată în timp ce un alt trust a fost sancționat pentru niște opinii personale legate de moartea șocantă a unui jurnalist? De ce România TV a fost acuzată de discriminarea unui om bolnav psihic care din păcate a murit, în timp ce PRO TV s-a folosit de un bolnav fără apărare pentru a-l denigra și ai desființa familia? De ce CNA a amendat doar România TV, iar PRO TV a scăpat basma curată?

Recent, Gino Iorgulescu, tutorele lui Mario Iorgulescu, a depus la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, prin avocatul Virgil Boglea, o plangere penala împotriva ProTV pe care îl acuză de violarea vietii private și divulgarea secretului profesional. De asemenea, în plângerea formulată de avocații familiei Iorgulescu este subliniat faptul că imediat după discuția telefonică avută în luna martie 2023, Mario Iorgulescu i-ar fi dat un mesaj reporterului ProTV în care îi cerea să nu publice convorbirea telefonică pentru că în momentul respectiv a avut o criză.

“Te rog frumos să nu publici nimic că aseară am avut o criză și după ce mi-am luat medicamentele m-am calmat și mi-am dat seama că nu e bine ce fac și regret acum, și aș vrea sa nu publici articolul te rog”, i-a scris Mario Iorgulescu reporterului PRO TV.

Mai mult, în aceiași plângere se vorbește și de atenționările anterioare ale postului ProTV, inclusiv despre interviul acordat reporterului Ovidiu Oanță de către avocatul Florin Durgheu, difuzat pe post și publicat pe 23 februarie 2023 pe siteul www.stirileprotv.ro, din care reies afirmațiile avocatului asupra stării de sănatate a lui Mario Iorgulescu, precum și faptul că reporterul nu era străin de situație.

Citește și CNA a respins cu vot majoritar întreruperea emisiei România TV, dar a amendat postul. Victor Ciutacu: „100.000 de lei fiindcă punem întrebări”