CNADNR a semnat contractul de revizuire studiu de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat, marţi, contractul de "Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Făgăraş".

07 apr. 2015, 14:30
CNADNR a semnat contractul de revizuire studiu de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunță că astăzi, 07.04.2015 a fost semnat contractul care are ca obiect: „Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş”. Valoarea estimată a contractului este de 16.313.855,49 fără TVA„, se arată în comunicatul CNADNR.

Contractul va avea o durată de implementare de 17 luni şi a fost atribuit prin procedura de licitaţie publică deschisă, conform OUG 34/2006, Asocierii AECOM INGENIERIA SRL – CONSITRANS SRL – SEARCH CORPORATION SRL (Lider de asociere – AECOM INGENIERIA SRL).

Citeşte şi CNADNR a desemnat câştigătorul licitaţiei la tronsonul Suplacu de Barcău – Borş al Autostrăzii Transilvania

Finanțarea proiectului este asigurată din Fonduri Europene pentru Dezvoltare Regională (FEDR 85%) și Bugetul de Stat (GOR 15%). 

Obiectivul general este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a crea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene. Totodată, pe lângă importanţa sa naţională, Proiectul Autostrada Sibiu-Făgăraş va deservi în condiţii bune, traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane de pe teritoriul României şi are ca scop asigurarea infrastructurii de bază necesară cererii de transport în creştere, asigurând un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier”, se arată în comunicat.

Citeşte şi CNADNR preia amplasamentul Transalpina de la Romstrade şi încearcă rezilierea contractului