CNADNR vrea mai multe camere de supraveghere pentru a-i depista pe şoferii cu nereguli

CNADNR va amplasa noi sisteme de supraveghere video pe drumurile importante din toată ţara. Cei care circulă ilegal şi sunt surprinşi de camere primesc amenda acasă, prin poştă, informează România TV.

29 mai 2013, 11:36
CNADNR vrea mai multe camere de supraveghere pentru a-i depista pe şoferii cu nereguli

Autorităţile vor să amplaseze camere pe 44 drumuri importante de pe tot teritoriul ţării, ridicând la 63 numărul de astfel sisteme de supraveghere video care înregistrează numerele de înmatriculare ale maşinilor care circulă fără rovinietă.

Aceste date sunt trimise în serverul CNADNR, iar amenda este trimisă acasă prin poştă. Totuşi, unii şoferi au găsit o modalitate de a eluda plata acestei amenzi şi asta pentru că legea le permite. Legea spune că 10% din cuantumul amenzii se duce la bugetul de stat şi este încasată prin ANAF, iar 90% în contul CNADNR. Pentru că nu poate scăpa de stat, şoferul plăteşte doar cei 10%, rămânând cele 90 de procente. Din această cauză, ANAF vrea să preia plata integrală a acestor amenzi, pentru că ANAF-ul este şi singura instituţie capabilă să pună poprire pe veniturile contravenientului respectiv. Chiar şi în condiţiile acestea în conturile CNADNR din aceste amenzi numai anul trecut au fost încasate peste 50 milioane de euro.

Citeşte şi Sistemul de emitere a rovinietei va fi OPRIT temporar. Vezi când şi pentru cât timp