Noi măsuri anunţate de CNAS: Populaţia este rugată să nu meargă direct la spital. Consultaţiile la medicul de familie, la distanţă

Publicat: Miercuri, 08 Aprilie 2020 14:31 // Actualizat: Miercuri, 08 Aprilie 2020 15:56 // Sursa: romaniatv.net

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat, miercuri, noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu virus SARS-COV – 2 la nivelul unităților sanitare publice și private. De asemenea, consultaţiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate şi la distanţă, potrivit unui comunicat transmis de CNAS. 

"Conform prevederilor Ordinului Comandantului Acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr.74527/23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea raspanirii infecției cu virus SARS-COV – 2 la nivelul unităților sanitare publice și private, pacienții care reprezintă urgențe medicale și cei care suferă de afecțiuni cronice se vor adresa, după caz, unităților sanitare, ambulatoriilor de specialitate sau cabinetelor de medicină primară. Consultațiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate și la distanță.

Pentru a evita aglomerările în unitățile sanitare și a nu-i pune astfel în pericol pe cei cu patologii mai deosebite, populația este rugată că la primele semne de boală să contacteze telefonic medicul de familie, care va decide dacă va acordă o consultație la distanță sau, după caz, va programa pacientul pentru o consultație la cabinetul sau sau îl va direcționa către ambulatoriul de specialitate.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus. "Nu suntem în faza în care să ne relaxăm"

În cazul în care medicul de familie îndrumă pacientul către ambulatoriul de specialitate, în conformitate cu prevederile în vigoare, pe perioada stării de urgență nu este necesar biletul de trimitere.

De asemenea, va reamintim că, pe perioada stării de urgență, serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele sanitare și dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive, se acordă și validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia", potrivit CNAS.

BILANŢ CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 344 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România.  În total, până la data de 8 aprilie 4.761 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus în România. Dintre aceştia, la ATI, în acest moment, sunt internați 162 de pacienți. Cele mai multe cazuri sunt la Suceva, aproape 1.500. De asemenea, până la data de 8 aprilie, la ora 13, au fost anunţate în total 209 decese. 

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 4.761 de cazuri de COVID-19 până în 8 aprilie. La ATI sunt internaţi 162 de pacienţi

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CNAS
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H