Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus. "Nu suntem în faza în care să ne relaxăm"

Publicat: Miercuri, 08 Aprilie 2020 09:01 // Actualizat: Miercuri, 08 Aprilie 2020 13:44 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România nu se află în faza de a relaxa măsurile instituite de autorităţi pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus deoarece numărul de infecţii cu COVID-19 este în creştere. Şeful statului îi îndeamnă pe cetăţeni să respecte cu sfinţenie regulile impuse odată cu decretarea stării de urgenţă.

Declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, despre coronavirus

 • Suntem în afara Bucureştiului la Centrul Naţional pentru Coordonare a Situaţiilor de Urgenţă. Am văzut o vizită, însoţit fiind de premierul Ludovic Orban, de ministrul de Interne Marcel Vela, de domnul de secretar de stat Raed Afarat. Este un centru care funcţionează foarte bine. Mi s-au prezentat metodele de lucru, protocoalele, rezultatele care au fost deja obţinute. Am discutat câteva proceduri unde mai este loc de îmbunătăţire. În ansamblu sunt mulţumim.
 • Vreau să aduc pe scurt în discuţie două teme care mi se pare foarte importante, teme care vă privesc pe dumnevoastră, dragi români, pe toţi.
 • Prima temă: vremea este frumoasă. Auzim la ştiri că sunt unele ţări în care se face un plan pentru relaxare.
 • Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe faţă: Noi, în România, nu suntem în această fază. La noi, în România, din păcate, numărul de cazuri creşte, numărul de persoane care sunt tratate în urgenţe creşte şi chiar dacă ne dorim cu toţii să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care să ne relaxăm.
 • Depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. De ce depinde noi? Fiindcă această infecţie, acest virus, merge de la om la om.
 • Dacă respectăm cu sfinţenie regulile impuse de autorităţi - să nu ne întâlnim cu persoane, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieşim din casă numai atunci când trebuie, dacă respectăm aceste reguli atunci cu siguranţă vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viaţa.
 • Dacă, în schimb, ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, dacă credem că nu mai este atât de grav, atunci, dragi mei, vă spun că putem să ajungem în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite luni de zile şi nimeni nu-şi doreşte aşa ceva.
 • Repet, măsurile trebuie respectate cu stricteţe în continuare pentru a ajunge şi noi la momentul potrivit în situaţia să relaxăm aceste măsuri. 

Klaus Iohannis, despre sărbătorile de Paşte

 • Asta îmi cade şi mai greu să vă spun pentru că este în legătură cu sfintele sărbători de care ne pregătim.
 • Avem în continuare două sărbători pascale. Acum duminică este Învierea Domnului pentru creştinii catolici, evanghelici, unitarieni, iar în cealaltă duminică pentru creştinii ortodocşi, greco-catolici
 • Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum duminică şi pot să vă spun ce o să fac eu: O să stau acasă împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică. Nu vom merge să luăm lumină. Nu vom invita pe nimeni la masă. Nu vom merge la nimeni la masă. Vom urmări liturghia la televizor. Vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga. 
 • Asta mă aştept, dragi români, să faceţi cu toţii. 
 • Este greu, ne cade greu. De obicei, de Paşti ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieşim afară. De data aceasta nu se poate!
 • Este foarte, foarte important să respectăm şi acum de sfintele sărbători regulile impuse de autorităţi, fiindcă dacă scăpăm acum din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav şi să fie grav pentru foarte multă lume.
 • Vă rog să respectaţi în continuare indicaţiile autorităţilor pentru ca după aceea să ajungem în faza în care şi la noi să putem discuta despre măsuri de relaxare. 

Centrul a fost activat pe 17 martie, la o zi după decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României, transmite Agerpres.

CNCCI coordonează toate centrele judeţene aflate în coordonarea prefecţilor şi a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Klaus Iohannis, un nou mesaj pentru medici: Doar împreună putem trece peste această grea perioadă!

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri dimineaţa, alte 6 decese din cauza COVID-10, bilanțul morților ajungând la 203 morți.

Şase noi decese de coronavirus în România. Bilanţul morţilor a ajuns la 203

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Covid-19 Klaus Iohannis preşedinte
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H