CNAS: Sistemul cardului de sănătate va redeveni funcţional ONLINE de LUNI

Publicat: Duminică, 14 Februarie 2016 18:01 // Actualizat: Luni, 15 Februarie 2016 09:50 // Sursa: romaniatv.net

Confirmarea utilizării serviciilor medicale, prescrierii rețetelor și eliberării medicamentelor prin cardul de sănătate vor putea fi efectuate numai în modul offline începând de duminică până la remedierea unei probleme apărute la sistem. Sistemul cardului de sănătate va redeveni funcțional online în cursul zilei de luni, a anunţat CNAS.

UPDATE. Sistemul cardului de sănătate va redeveni funcțional online în cursul zilei de luni, după ce duminică s-a constatat o defecțiune, au precizat reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-un comunicat remis presei.

"În data de 14 februarie s-a constatat o defecțiune în funcționarea cardului de sănătate. Mai exact, sistemul CEAS nu poate confirma semnarea serviciilor prin utilizarea cardului. La introducerea cardului în cititor este solicitat pin-ul, dar în momentul transmiterii serviciului în PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate) nu este întregistrată semnătura cardului, rămân înregistrate doar serviciul, amprenta de timp și numărul cardului utilizat. Această problemă va fi remediată în cursul zilei de 15 februarie. CNAS va anunța când sistemul cardului va fi funcțional", se precizează în comunicat.

"În perioada 14.02.2016 și până la data publicării remedierii problemei, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii rețetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline", se precizează pe site-ul CNAS.

CITEŞTE ŞI PROIECT: Schimbări IMPORTANTE ale metodologiei de acordare a CONCEDIILOR MEDICALE şi a INDEMNIZAŢIEI

Potrivit sursei citate, serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) în maxim 72 ore de la prestarea acestora.

CITEŞTE ŞI CARDUL de SĂNĂTATE ar putea deveni OBLIGATORIU şi pentru URGENŢE. Ce pacienţi ar fi excepţia de la regulă

Sistemul cardului de sănătate s-a mai în acest an, pe 12 ianuarie, din cauza unei probleme la server.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cad de sanatate Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate CNAS offline
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 feb 12:01
...620w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />SNMF și FNPMF sunt profund îngrijorate de anunțul făcut duminică, 14 februarie, de CNAS despre o defecțiune constatată în funcționarea CEAS, estimând că în maxim 30 de ore va remedia defecțiunea și sistemul...
14 feb 20:14
...vor putea fi efectuate numai în modul offline începând de duminică până la remedierea unei probleme apărute la sistem. Citește mai departe… CNAS:...
14 feb 19:50
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
AU FOST TOT FELUL DE FENOMENE SOCIALE DE-A LUNGUL TIMPULUI ,MULT MAI BINE REGLEMENTATE PE ATUNCI.
14 feb 19:47
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
DACA INTR-ADEVAR E FENOMEN POLTERGEIST LA ACEI DOMNI CUM ZICE DOAMNA LIDIA FECIORU NU CRED CA SE REZOLVA CU O SIMPLA RUGACIUNE SI O TAMAIERE FACUTA DE UN PREOT- E NEVOIE DE HARURI SPECIALE SI DE MULT TIMP.
14 feb 19:42
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
COALITII MALITIOASE ERAU PE TIMP DE RAZBOI, IN CAZUL TEHNOCRATILOR NICI EU NU CRED CA E CAZUL SA FIE ANALIZATA ASA. DOMNUL NU E NUMAI UN ANALIST DE PRIMA MARCA E SI UN AVOCAT CU O CARIERA ECLATANTA- POATE NE IMPARTASESTE SI NOUA SECRETUL.
14 feb 18:50
...modul offline începând de duminică până la remedierea unei probleme apărute la Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
14 feb 18:29
... Confirmarea utilizării serviciilor medicale, prescrierii rețetelor și eliberării medicamentelor...
14 feb 18:18
...începând de duminică până la remedierea unei probleme apărute la sistem. Citește mai departe… Citeste mai departe: CNAS: Sistemul cardului de sănătate funcţionează numai OFFLINE ...
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H