CNATDCU retrage șase titluri de doctor obținute la Academia Națională de Informații

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a retras șase titluri de doctor obținute la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul, informează Press One. Printre titlurile retrase se numără și cele obținute de fostul șef al Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, Toma Rus, fostul șef în cadrul Comunității Naționale de Informații, Daniel Moldoveanu, și fosta șefă a Secției Penale din ICCJ, Corina Jijiie.

RomaniaTV.net
24 dec. 2019, 08:20
CNATDCU retrage șase titluri de doctor obținute la Academia Națională de Informații

Lista este completată de Ionelia Valentina Morcovescu (Saulea), Cătălin Chivu și Ionel Claudiu Pasăre. Conform Press One, în 2013 când își susținea teza de doctorat, Daniel Moldoveanu era consilier pe probleme de securitate al președintelui Traian Băsescu, dar și directorul Oficiului pentru Informații Integrate din cadrul Comunității Naționale de Informații. Coordonatorul tezei de doctorat era Gabriel Oprea.

La rândul său, Daniel Andrei Moldoveanu a renunțat la titlul de doctor pentru a evita acuzația de plagiat. 

Toma Rus a făcut parte din mai multe structuri locale de poliție, înainte de a face parte din conducerea centrală a IGP. În perioada 2008-2009 a fost șeful Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR. Coordonatorul său de doctorat a fost de asemenea Gabriel Oprea.

Judecătoarea Corina Jijiie a obținut un titlu de doctor la Academia SRI pe când se afla în activitate. În 2013 când a devenit doctor în Științe Militare și Informații, ea era șefa Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Coordonatorul științific al tezei sale a fost Gheorghe Toma, cel care a coordonat și tezele lui Cătălin Chivu, Ionel Claudiu Pasăre și Ionelia Valentina Morcovescu.

În lotul persoanelor pentru care Academia Națională de Informații a făcut sesizări la CNATDCU s-a aflat și Adrian Victor Vevera, fost ofițer în serviciul de informații al Ministerului de Interne. În cazul acestuia nu există însă o decizie definitivă. Soția sa, Florina Vevera, are deja decizie de retragere a titlului de doctor.

 

Citește și:

CNATDCU: Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliţie, rămâne fără titlul de doctor