CNCD s-a sesizat în cazul hocheistului român agresat la lotul naţional

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat cu privire la incidentul petrecut de Ziua Naţională a României în vestiarul echipei naţionale de hochei Under 16, în cadrul căruia juniorul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat de trei colegi de etnie maghiară.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 13:09
CNCD s-a sesizat în cazul hocheistului român agresat la lotul naţional

„În data de 14.12.2011, în urma articolelor apărute în presa, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat cu privire la incidentul petrecut în data de 1 decembrie 2011 în vestiarul echipei naţionale de hochei Under 16 a României. CNCD va analiza situaţia de mai sus sub aspectul prevederilor art. 2, alin. 1 şi art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificările şi completările ulterioare, referitor la un posibil comportament discriminatoriu care a avut ca scop sau a vizat atingerea demnităţii umane. Conform procedurii interne de soluţionare a petiţiilor şi sesizărilor a CNCD urmează declanşarea procedurii de citare a părţilor. Ulterior, Colegiul director al CNCD va emite o hotărâre cu privire la aspectele mai sus menţionate”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă propune excluderea celor 3 jucători maghiari din lotul Under 16

Preşedintele F.R. de Hochei pe Gheaţă, Barna Tanczos, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că va propune excluderea din lotul naţional Under 16 a jucătorilor Antal Alfred, Gereb Istvan şi Molnar Akos, care l-au agresat pe colegul lor, Florin Cosmin Marinescu, de Ziua Naţională a României.

„Federaţia va propune COSR excluderea din lot a celor trei jucători care au provocat incidentul. Ei deja şi-au recunoscut faptele şi vor plăti, pentru că noi, cei din cadrul federaţiei nu tolerăm astfel de lucruri. Propunerea noastră, împreună cu propunerea comisiei care investighează cazul, va fi analizată de Comisia de Etică a COSR care va lua o decizie”, a spus preşedintele Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă.

Tanczos este de părere că nu ar fi însă normală o excludere pe viaţă a celor trei sportivi având în vedere că aceştia sunt doar „nişte copii de 15 ani”. El a adăugat că sportivilor implicaţi nu ar trebui să li se refuze dreptul de a reprezenta România la lotul Under 18 dacă la acea vârstă vor avea valoarea necesară.

Hocheistul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat verbal şi fizic de Ziua Naţională a României de colegii săi de etnie maghiară din lotul naţional Under 16, Comitetului Olimpic şi Sportiv Român urmând să decidă, vineri, sancţiunile, a declarat, miercuri,  secretarul general Ioan Dobrescu.