CNN: Joe Biden a pierdut sprijinul tinerei generații Z. Preşedintele SUA s-a prăbuşit în preferinţele electoratului

Tineretul din Statelor Unite a fost de partea președintelui în 2020, dar ulterior s-a dovedit că liderul american nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor generațiilor Z și Y.

18 apr. 2022, 15:51
CNN: Joe Biden a pierdut sprijinul tinerei generații Z. Preşedintele SUA s-a prăbuşit în preferinţele electoratului

Institutul American Gallup a realizat un studiu, în urma căruia s-a putut stabili că generația Z (persoanele născute din 1996 până în 2004) nu mai sunt dispuse să-l sprijine pentru un nou mandat pe cel de-al 46-lea președinte american, Joe Biden.

În primele șase luni după ce Biden a venit la putere, șase din zece reprezentanți ai generației Z au susținut. Până în martie 2022, această cifră a scăzut la 39%”, transmite CNN, citând rezultatele sondajului.

Indicatori similari sunt prezentați de generația mai în vârstă Y (persoane născute din 1981 până în 1996): ratingul liderului american a scăzut de la 60% la 41%.

Citeşte şi Joe Biden ar putea vizita Ucraina după ce CIA a avertizat că Rusia poate folosi arme nucleare

În rândurile „boomers” ( persoane născute între 1946 și 1964), Biden a pierdut doar șapte puncte procentuale, iar atitudinea „tradiționaliștilor” (persoanele născute între 1928 și 1945) a rămas neschimbată faţă de șeful de la Casa Albă, în vârstă de 79 de ani.

Cercetătorii au remarcat că în 2020 ratingul lui Biden în rândul tinerilor americani a fost semnificativ mai mare decât în rândul generației mai în vârstă. Motivul a fost reprezentat de speranța populației de a se pune capăt pandemiei mai devreme, o dată cu apariția în scenă a unui nou lider. Președintele Statelor Unite nu s-a ridicat însă la nivelul așteptărilor și din vara lui 2021 a început să piardă puncte valoroase din cauza creșterii incidenței coronavirusului în Statele Unite.

Recent, ratingul absolut al lui Biden în rândul populației americane a scăzut la un minim record de 40%.

Citeşte şi Joe Biden, după ce l-a insultat lui Putin: „Nu îmi voi cere scuze, nu sunt îngrijorat că acest lucru va duce la o escaladare a conflictului”