Coadă de ambulanţe la Matei Balş. Mesajul disperat al unui medic: Mai aveţi îndoieli?

Maria Niţescu, medic la Institutul Matei Balş a publicat, sâmbătă, o fotografie în care se poate observa curtea instituției medicale plină de ambulanțe. Cadrul medical a însoțit imaginea cu un mesaj dedicat persoanelor care consideră existența problemelor de sănătate determinate de coronavirus.

RomaniaTV.net
18 iul. 2020, 17:55
Coadă de ambulanţe la Matei Balş. Mesajul disperat al unui medic: Mai aveţi îndoieli?

„Mai aveţi îndoieli referitor la existenţa problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov 2? Aceasta este o imagine din curtea Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, spital COVID de faza 1” , este mesajul postat de cadrul medical.

Citește și: Un pacient care a refuzat tratamentul pentru coronavirus a DECEDAT

În România numărul cazurilor de coronavirus crește în fiecare zi și tot mai multe persoane ajung să fie internate la Terapie Intensivă. La Institutul Matei Balș din Capitală nu mai sunt locuri în secția ATI, iar ambulanțele sunt nevoită să aștepte la coadă pentru a putea lăsa pacienții în spital.

Premierul Ludovic Orban a făcut o vizită, sâmbătă, la Institutul „Matei Balş” pentru a discuta soluţii pentru sporirea numărului de paturi de Terapie Intensivă.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că în spitalele care internează pacienţi cu coronavirus în Bucureşti nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.