AGLOMERAŢIE pe Autostrada Soarelui şi pe DN 1, de 1 Mai

Aflaţi in vacanţă, milioane de români petrec de 1 Mai la munte, la mare, la pădure sau acasă cu familia. Cei mai mulţi turişti au ales ca destinaţie litoralul, astfel că pe drumul spre mare mai mult s-a stat decât s-a circulat. Aglomeraţie a fost, însă, şi pe drumul spre staţiunile montane, alese ca destinaţie de românii care preferă să sărbătorească în linişte.

RomaniaTV.net
01 mai 2013, 07:39
AGLOMERAŢIE pe Autostrada Soarelui şi pe DN 1, de 1 Mai

Zeci de mii de turişti au ajuns la mare pentru a se bucura din plin de soare de 1 Mai. Cei care au plecat, însă, abia pe 1 Mai au avut însă nevoie de multă răbdare pe Autostrada Soarelui. Înainte de punctul de taxare de la Feteşti, coloana de maşini care se îndreptau spre mare a ajuns şi la trei kilometri înainte de prânz, dar ulterior traficul s-a mai fluidizat.

În intervalul orar 7:00-10:30 pe A2 s-au înregistrat 5.300 de autovehicule, astfel că la un moment dat pe sensul spre Constanţa coloana de maşini depăşea doi kilometri. „Pe Autostrada Soarelui se circulă destul de fluent, cu excepţia zonei de taxare, unde din cauza lipsei de personal la încasare s-a format o coadă de aproximativ doi kilometri. Nu au fost incidente majore pe A2”, a declarat, la România TV, comisarul şef Carol Vârnă, de la Poliţia Autostrăzi. El a precizat că pe A2 operează 12 echipaje de poliţie, dintre care şapte sunt dotate cu radar.

Şi pe drumul spre munte traficul a fost destul de intens, potrvit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Pe DN1 Bucureşti – Braşov s-a format o coloană de autovehicule la Comarnic, pe sensul către Braşov, care, în jurul orei 13.30 se întindea pe mai mult de 5 kilometri.

În intervalul orar 7:00-13:00, dispeceratele de monitorizare a traficului au înregistrat la Bărcăneşti, pe sensul către munte, 7748 de autovehicule, iar la Sinaia 3936. La Bărcăneşti s-au înregistrat pe sensul către Bucureşti 3919 autovehicule, iar la Sinaia 1128.

Poliţiştii de la Rutieră au anticipat un trafic intens odată cu începerea mini-vacanţei de 1 Mai şi Paşti, în special pe principalele artere care leagă Capitala de staţiunile turistice montane şi de pe litoral. Peste 1.500 de poliţişti de la Rutieră şi 298 de aparate radar vor monitoriza zilnic traficul pe 394 de drumuri naţionale şi europene, în perioada mini-vacanţei dintre 1 şi 6 mai, a precizat IGPR.