Coadă de doi km de TIR-uri în vama Petea. Timpul de aşteptare este de 300 de minute

Sute de camioane formează, joi, o coadă de circa doi kilometri la ieșirea din țară prin vama Petea, timpul de așteptare fiind de 300 de minute, potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră.

16 mart. 2017, 11:30
Coadă de doi km de TIR-uri în vama Petea. Timpul de aşteptare este de 300 de minute

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației, Radu Lungu, a explicat, pentru AGERPRES, că rândul s-a format din cauza faptului că pe teritoriul statului vecin a fost restricționată circulația camioanelor, fiind Ziua Ungariei.

„În momentul de față, timpul de așteptare este de 300 de minute. Infrastructura punctului e doar pentru o bandă pentru camioane. Restricția a fost valabilă din 14 martie ora 23,00 până în 15 martie ora 23,00, după restricție toate TIR-urile sunt în sensul de ieșire. Controlul se face comun cu partea maghiară, merge destul de repede, în câteva ore sperăm să se fluidizeze. S-a suplimentat și personalul, la controlul lucrează doi polițiști de frontieră, unul la controlul documentului și celălalt care verifică TIR-ul”, a declarat Lungu, potrivit Agerpres.

Circulația înspre vama Petea se desfășoară greu, o bandă fiind ocupată din centrul localității Dorolț de TIR-uri care așteaptă la rând.