Coadă la Spitalul Pantelimon din Capitală. Medicii așteaptă dozele COVID

S-a format coadă la centrul de vaccinare de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, unde cadrele medicale așteaptă dozele de vaccin pentru a-i putea vaccina pe cei programați.

27 ian. 2021, 10:32
Coadă la Spitalul Pantelimon din Capitală. Medicii așteaptă dozele COVID

Coadă la Spitalul Pantelimon din Capitală. Astăzi, 27 ianuarie, este ultima zi în care are loc vaccinarea persoanelor conform programărilor, urmând ca de mâine să fie amânate vaccinurile pentru o perioadă de 10 zile, conform ziare.com.

Citește și: Milionarul care a omorât un tânăr pe trecerea de pietoni din Cluj a fost condamnat cu suspendare. „A simţit o uşoară vibrare a maşinii”

La Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală sunt programate la vaccinare 184 de cadre medicale pentru rapel și alte 24 pentru prima doza a vaccinului COVID.  De la începutul campaniei de vaccinare COVID din România, la spitalul Pantelimon, au fost vaccinate 4.400 de persoane.

Coadă la Spitalul Pantelimon din Capitală. Coadă s-a format și ieri la Mangalia, unde zeci de persoane au fost nevoite să aștepte în frig pentru a se imuniza. Vaccinarea a fost amânată cu câteva ore deoarece centrul de vaccinare nu primise încă dozele COVID.

Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1

Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta doza de rapel și vaccinarea persoanelor vulnerabile – bolnavi cronici și persoane peste 65 de ani, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național pentru coordonarea activităților privind vaccinarea, într-o conferință de presă.

Lipsa dozelor de vaccin amână vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale, incluse în etapa a II-a. Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a anunţat că România a promit până acum 784.349 doze de vaccin anti-COVID, dintre care 95.940 au ajuns în ţară marţi.

Valeriu Gheorghiţă a explicat că în prezent avem un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-COVID, după ce Pfizer BioNTech a scăzut producţia şi de accea s-a decis reprogramarea cu 10 zile a tuturor persoanelor din categoria personalului esențial pentru doza 1. Este vorba despre circa 35.300 de persoane care sunt reprogramate automat să fie imunizate începând cu data de 8 februarie. Persoanele reprogamate vor fi anunţate de modificare.