Milionarul care a omorât un tânăr pe trecerea de pietoni din Cluj a fost condamnat cu suspendare. „A simţit o uşoară vibrare a maşinii”

Daniel Dumitraş, milionarul care a omorât un tânăr pe o trecere de pietoni, în Cluj-Napoca, în iunie 2019, a fost condamnat la un an și jumătate cu suspendare, iar doi ani nu va avea permis de conducere.

27 ian. 2021, 09:23
Milionarul care a omorât un tânăr pe trecerea de pietoni din Cluj a fost condamnat cu suspendare. „A simţit o uşoară vibrare a maşinii”

Daniel Dumitraş a susţinut în instanţă că a simţit doar o uşoară vibrare a maşinii când a trecut cu maşina peste bărbatul de 33 de ani care traversa pe trecerea de pietoni.

În momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieşi cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim nu a observat pietonii care erau angajaţi în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simţit doar o uşoară vibrare a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a maşinii a început să urle”, se arată în motivarea sentinţei, citată de clujcapitala.ro.

Citeşte şi Accident teribil, un reputat medic a murit pe autostradă din cauza unui câine. Un minor a rămas orfan

Instanţa a decis ca fiul tânărului omorât să primească de la compania de asigurări Generali suma de 100.000 de euro şi alți 1.500 de lei, lunar, cu titlu de prestaţie bănească periodică (despăgubiri materiale) de la data de 25.06.2019 şi până când minorul va împlini vârsta de 18 ani sau până la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de vârsta de 26 de ani. Copilul avea câteva luni în momentul producerii accidentului.

Soţia tânărului omorât a obţinut suma de 80.000 de euro – daune materiale şi 21.920,41 lei (4.500 de euro) sub formă de daune morale. De asemenea, mama tânărului omorât primeşte suma de 50.000 de euro. Aceeaşi sumă a fost acordată tatălui defunctului (50.000 de euro) şi surorii acestuia (50.000 de euro).

Citeşte şi Accident grav în Bucureşti. Un copil de 13 ani a murit