Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru modificarea Constituţiei

Publicat: Vineri, 20 Mai 2016 19:34 // Actualizat: Duminică, 22 Mai 2016 13:27 // Sursa: romaniatv.net

Coaliția pentru Familie va depune luni, la Senat, o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Inițiativa a fost semnată de peste trei milioane de cetățeni.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituției are ca scop protejarea explicită a familiei și a drepturilor părinților, se arată într-un comunicat al Coaliţiei.

"Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției", menţionează comunicatul citat de Agerpres.

Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: ''Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor''. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

"Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinților de a-și educa și crește copiii conform propriilor valori", mai precizează sursa citată.

Comitetul de Inițiativă este format din 16 membri, oameni de cultură, antreprenori, jurnaliști, medici: Nadia Tătaru, Georgeta Stoian, Alina Tomi, Mariana-Liliana Georgescu, Tudor Sișu, Vlad Miriță, Mihaela Mănuceanu, Sorin Lavric, Mihai Gheorghiu, Călin Diaconu, Pavel Chirilă, Cornel Bratu, Liviu Axinte, Constantin Necula, Paul Negruț, Mircea Tudor.

Inițiatorii propun ca referendumul național pentru modificarea Constituției să se desfășoare odată cu alegerile parlamentare din toamnă.

Semnăturile au fost strânse cu ajutorul a peste 80.000 de voluntari din toate confesiunile creștine, din mediul urban și rural, de diverse profesii și situații sociale și au fost validate de primăriile localităților de domiciliu ale semnatarilor, menționează sursa citată.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid și neafiliată confesional.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Coaliţia pentru Familie referendum revizuirea Constituţiei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 mai 07:44
Răspunde | Votează email -1 email
Mihail Petrescu
Este o revedere normală,logică.Pentru unstat care este ortodox prin natura sa, prin formare sa, care doreste sa-și protejeze ființa natională si nu vrea sa-i scadă natalitate ca apoi să ne-o completăm cu ”Venetici” de orice etnie, de orice religie, de orice limbă maternă, TREBUIE SSĂ NE PROTEJAM CONSTITUȚIONAL CA NEȚIUNE DE SINE STĂTĂTOARE.Să se ”Globalizeze cine vor,sa se ”căsătorească cum vor” dar la ei acasă nu in România.
Legea nu le va interzice la ei acasa (nu in public)să se destrăbăleze cum vor,dar să nu ne strice copii si nepotii nostrii cu ”Libertinaje” in loc de libertăti.
22 mai 13:19
...femeie, nu intre femeie si femeie sau barbat si barbat. Inițiativa a fost semnată de peste trei milioane de cetățeni romani. Relateaza romaniatv.net Iar propunerea legislativă de revizuire a Constituției are ca scop protejarea explicită a familiei și a drepturilor părinților, scrie în comunicat al Coaliţiei....
22 mai 11:11
...data-ad-slot="2818950607">

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SURSE http://www.romaniatv.net/coalitia-pentru-familie-a-strans-trei-milioane-de-semnaturi-pentru-modificarea-constitutiei_293666.html http://coalitiapentrufamilie.ro/2016/04/26/cu-sustinerea-3-milioane-de-romani-initiativa-de-revizuire-constitutiei-trece-etapa-urmatoare/ ...
20 mai 19:47
...pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Inițiativa a fost semnată de peste trei milioane de cetățeni. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
20 mai 19:46
... Coaliția pentru Familie va depune luni, la Senat, o propunere legislativă de...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H