Coarnă, după ce un şofer a fost împuşcat de un poliţist:Sunt convins că lucrurile vor fi aşezate într-o logică juridică corectă

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a declarat că ancheta de la Vaslui va arăta în ce condiţii a fost folosit armamentul din dotare de către agentul de poliţie de la Rutieră a cărui armă s-a descărcat accidental şi a omorât un şofer care nu se supusese somaţiilor legale. Coarnă îşi doreşte ca lucrurile să fie aşezate ”într-o logică juridică corectă, iar răspunderea penală să fie raportată la probe”.

15 mart. 2018, 17:18
Coarnă, după ce un şofer a fost împuşcat de un poliţist:Sunt convins că lucrurile vor fi aşezate într-o logică juridică corectă

Dumitru Coarnă a declarat joi, la Constanţa, că este convins că lucrurile în cazul de la Vaslui vor fi aşezate „într-o logică judiciară corectă, iar răspunderea penală va fi raportată la probe”.

„Acel participant la trafic nu era pentru prima oară când conducea fără permis. Nu a răspuns somaţiilor poliţiei, a fost o urmărire. Practic nu ştiu exact ce s-a întâmplat, pistolul a fost descărcat accidental, a avut cartuş pe ţeavă, dar aceste lucruri vor fi clarificate de anchetă. În acest moment ar fi prematur din partea mea să fac afirmaţii pentru că ancheta nu a stabilit în detaliu ce s-a întâmplat. Sunt convins că lucrurile vor fi aşezate într-o logică juridică corectă şi răspunderea penală va fi raportată la probe şi nu altfel”, a afirmat preşedintele SNPPC.

El a menţionat că ancheta va stabili cum a fost folosit armamentul din dotare, precizând că nu are informaţii ca să poată spună că pistolul ar fi fost utilizat în condiţii legale, dar că speră să se fi întâmplat aşa.

„Acum ancheta va stabili condiţiile în care a fost folosit armamentul din dotare, dacă au fost respectate sau nu au fost respectate normele legale, dacă avem o cauză justificativă care să scoată de sub urmărirea penală poliţitul şi să dispună achitarea în cauză. În acest moment este prematur să fac afirmaţii petnru că nu am un minim de probe care să mă trimită la o afirmaţie publică cum că ar fi fost folosit pistolul în condiţii legale, dar eu sper să fie aşa”, a afirmat Dumitru Coarnă.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a fost prezent joi la Constanţa la un protest al poliţiştilor, nemulţumiţi de legea salarizării.

Un bărbat în vârstă de 26 de ani din judeţul Vaslui a murit joi după amiază, după ce fusese împuşcat în cap de un agent de poliţie, arma acestuia descărcându-se accidental.

Bărbatul respectiv era din comuna vasluiană Puşcaşi, fiind cercetat în mai multe dosare, având diverse infracţiuni în trafic la activ.

Astfel, pe 24 august 2016 şi pe 24 decembrie 2016 a refuzat să îi fie recoltate probe biologice, el fiind trimis în judecată pentru aceste fapte pe 11 martie 2017.

De asemenea, pe 12 octombrie 2017 a provocat un accident rutier fără victime, întocmindu-se dosar penal pentru conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au stabilit că joi, înainte de incident, el se afla la volanul unui autoturism fără a avea permis de conducere.

Cazul de joi este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Citeşte şi Tânărul împuşcat în cap din greşeală de un poliţist din Vaslui este nepotul unui subcomisar