Coasta de Azur, sub ape. Imagini cu inundaţiile din Franţa şi Italia

Ploile torenţiale au creat haos în Franţa şi Italia. În sudul Franţei, trei persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva mii au fost evacuate din calea potopului. La Napoli, aeroportul funcţionează doar la capacitate redusă. De două săptămâni, peninsula este afectată de furtuni şi inundaţii grave care au ucis aproape 20 de oameni.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 08:51

Cele două săptămâni de ploi au devastat sudul Franţei, unde 12 provincii sunt în stare de alertă. Mii de oameni şi-au părăsit locuinţele, după ce râurile s-au umflat şi au ieşit din albie. Echipele de intervenţie au salvat peste 1.000 de persoane – care au rămas izolate din cauza inundaţiilor. Multe dintre ele, au fost duse în siguranţă, cu ajutorul elicopterelor.

La Napoli, aeroportul e parţial închis şi mai multe zboruri au fost anulate sau deviate.  De asemena, meciul de Serie A dintre Napoli şi Juventus, a fost amânat. Autorităţile locale se temeau că fanii celor două echipe, ar putea rămîne blocaţi pe străzi.

Cel mai lung rîu din Italia – Po, s-a umflat şi e gata să iasă din albie. Mii de persoane din Torino, au primit ordin de evacuare. Locuitorii din Veneţia şi Milano sunt sfătuiţi să fie precauţi. Şcolile au fost închise temporar, la fel ca şi unele muzee. La Genova, o furtună violentă a distrus numeroase maşini şi a ucis mai multe persoane. Meteorologii avertizează că intemperiile vor continua şi în zilele următoare.