Coca Cola, investigată de Uniunea Europeană: „Confirmăm că a fost trimis un chestionar”

Coca Cola este investigată de Uniunea Europeană. Autorităţile de reglementare antitrust au lansat o investigaţie preliminară asupra companiei Coca Cola Co, a anunţat vineri Executivul comunitar, transmite Reuters.

21 mai 2021, 21:04
Coca Cola, investigată de Uniunea Europeană: „Confirmăm că a fost trimis un chestionar”
Coca Cola, investigată de Uniunea Europeană

Coca Cola, investigată de Uniunea Europeană. „Confirmăm că a fost trimis un chestionar de către Comisia Europeană, ca parte a investigaţie preliminară asupra companiei Coca Cola„, a precizat un purtător de cuvânt al CE.

Citeşte şi: Coca-Cola, Pepsi şi Nestle, cei mai mari poluatori cu plastice de pe planetă. Este al treilea an la rând când aceşti giganţi nu fac nimic pentru protejarea mediului

Coca Cola, investigată de Uniunea Europeană

Oficialul a adăugat: „Investigaţia preliminară este în derulare.Nu facem comentarii şi nu facem referiri la evoluţia cazului„, potrivit Agerpres.

Fabrica Coca-Cola din Iași a fost pentru multă vreme o adevărată atracție, fiind practic prima mare amprentă pusă de Statele Unite ale Americii pe Zona Industrială din Iași. Cu activitatea de producție închisă de mai bine de 10 ani, imensa hală din Calea Chișinăului este administrată în continuare de Compania De Îmbuteliat Coca- Cola Iași SRL.

Cu toate că nu mai produce celebrele băuturi răcoritoare, compania controlată de Coca-Cola HBC, lider în industria băuturilor non-alcoolice din România, scoate profituri consistente din închirierea spațiilor din depozit către alte firme private, informează bzi.ro.

Coca-Cola este cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume, iar fabrica din Iași a fost pentru mulți ani o amprentă a Statelor Unite ale Americii pe zona săracă a Moldovei din anii 2000.

Fabrica Coca-Cola din Iași a funcționat vreme de de aproape zece ani, timp în care a produs celebrele sucuri care au fost distribuite în toată regiunea Europei Centrale și de Est. Imensa hală care se află în Zona Industrială a Iașului nu mai are activitate de producție încă din anul 2009, dar cu toate acestea continuă să înregistreze profit.

Hala din Calea Chișinăului este administrată în continuare de Compania De Îmbuteliat Coca-Cola Iași SRL, însă această firmă are ca obiect de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”.


loading...