COD GALBEN de ceaţă în mai multe judeţe ale ţării. Poliţiştii au scos radarele pe mai multe şosele din ţară

Poliţiştii au pus în acţiune radarele ca să-i prindă pe vitezomanii care se întorc din minivacanţa de Revelion. În plus, şoferii au probleme în trafic şi din cauza ceţii. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de tip cod galben pentru ceaţă în mai multe judeţe ale ţării.

RomaniaTV.net
04 ian. 2014, 06:25
COD GALBEN de ceaţă în mai multe judeţe ale ţării. Poliţiştii au scos radarele pe mai multe şosele din ţară

Ceaţa densă le dă bătăi de cap şoferilor. Meteorologii au emis atenţionări cod galben pentru mai multe judeţe din sudul ţării, inclusiv pentru Bucureşti. Poliţiştii avertizează că pe foarte multe drumuri importante din ţară circulaţia auto se desfăşoară îngreunat, din cauza ceţii dense. Fenomenul este întâlnit în judeţele din Moldova, însă şi pe numeroase drumuri naţionale din judeţe precum: Dolj, Vâlcea, Olt, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman.

Potrivit ANM, între orele 23:00 si 05:00 pe arii extinse în judeţele Dolj, Olt şi Vâlcea, local în judeţul Gorj, inclusiv municipiile Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tg. Jiu, Craiova şi Calafat se vor semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m, şi burniţă izolată.

Între orele 23:00 si 05:00, în jumătatea de sud a judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, local în judeţele Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov ( inclusiv municipiul Bucuresti ), Teleorman, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente se vor semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50m, izolat burniţă.

În intervalul 22:00 si 04:00, local, în județele Botoșani, Bacău,Vaslui, Vrancea, Galați și Iași inclusiv drumurile naționale și europene se vor semnala ceață ce determina vizibilitate redusă, local sub 200 m si izolat sub 50 m, depuneri de chiciură.

În plus, conducătorii auto trebuie să fie atenţi şi la radarele instalate pe şosele. În ultima săptămână, poliţiştii au dat amenzi cât în jumătate de an.