Cod galben de furtuni în jumătate de țară. ANM a actualizat prognoza meteo

Vremea se menține rece și ploiasă în mare parte din țară la începutul acestei săptămâni. Meteorologii au emis avertizare meteo cod galben de ploi, grindină și vijelii.

29 mai 2023, 10:05
Cod galben de furtuni în jumătate de țară. ANM a actualizat prognoza meteo

Meteorologii ANM au emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 29 mai, ora 12 – 29 mai, ora 23, când sunt așteptate ploi și vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea.

”În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni”, a transmis ANM.

Citește și: Furtună puternică cu grindină în județul Cluj. Vremea a făcut ravagii la o nuntă în Banat

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază și seara când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Temporar vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze de până la 40….50 km/h. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade.

Citește și: Motivul pentru care este bine să circuli cu farurile aprinse pe timp de zi. Trucul dezvăluit de Titi Aur