COD GALBEN de INUNDAŢII în judeţul Tulcea

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni seara, o atenționare hidrologică pentru fenomene imediate Cod galben, care vizează bazinele hidrografice Slava, Hamangia, Taița și Telița din județul Tulcea, valabilă până marți, la ora 6:00.

08 mai 2017, 19:54
COD GALBEN de INUNDAŢII în judeţul Tulcea

Potrivit hidrologilor, începând de luni, ora 22:00, până marți, ora 6:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice Slava, Hamangia, Taița, Telița.

Citeşte şi: COD GALBEN de INUNDAŢII pe mai multe râuri din ţară

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice: Slava (bazin inferior), Hamangia (bazin inferior) și Taița”, avertizează INHGA.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, hidrologii vor actualiza prognoza hidrologică.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni seara, o atenționare nowcasting Cod galben de averse și vijelii pentru cinci localități din județul Tulcea. Conform meteorologilor, în intervalul orar 20:53 — ora 22:00, în județul Tulcea, în localitățile Dăeni, Dorobanțu, Ostrov, Peceneaga și Topolog. De asemenea, au fost semnalate și fenomene asociate precum intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice.