COD GALBEN de vânt în următoarele ore în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis în data de 10 martie 2020 un cod galben de vânt puternic.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 09:49
COD GALBEN de vânt în următoarele ore în România

COD GALBEN, valabil de la ora 10:10 până la ora 15:00

In zona : Județul Brăila;
Județul Ialomiţa;
Județul Buzău: zona joasă;

Se vor semnala : intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55 – 70 km/h

COD GALBEN, valabil de la ora 14:00 până la ora 17:00

Județul Constanta;
Județul Tulcea;

Se vor semnala : intensificări locale ale vântului, cu rafale 55 – 60 km/h

Meteorologii, însă, anunţă vreme frumoasă în următoarele zile. Temperaturile vor vor ajunge până la 23 de grade. De miercuri vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în sudul și estul țării și apropiată de normalul termic în rest. În regiunile vestice, nordice și centrale cerul va fi mai mult noros și va ploua, în general moderat cantitativ – în Maramureș și nordul Carpaților Orientali și pe arii mai restrânse și slab în Crișana, Transilvania și Moldova.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Vreme frumoasă în următoarele zile. Temperaturi de 23 de grade

La altitudini mari, mai ales în Carpații Orientali, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, iar ploile vor fi posibile doar izolat. Vântul va avea intensificări temporare la munte, unde pe creste, rafalele vor depăși 70…80 km/h, dar pe suprafețe mici și la cote mai reduse, ziua, și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 18 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade.

Ziua de joi va fi în general frumoasă și se va încălzi, devenind deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin exceptând regiunile nordice și zona montană, unde îndeosebi în primele ore ale zilei și din nou cu o probabilitate mai mare spre sfârșitul intervalului, vor fi înnorări temporare și pe suprafețe mici trecător ploi slabe.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, posibil mai scăzute în depresiuni. Cu totul izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.