COD GALBEN de vânt, ninsori la munte. TRAFIC de coşmar pe Valea Prahovei

ANM a emis o nouă avertizare de vreme rea pentru următoarele ore, în vigoare fiind şi o informare de precipitaţii şi intensificări ale vântului. 
Alina Costache
13 feb. 2016, 05:56
COD GALBEN de vânt, ninsori la munte. TRAFIC de coşmar pe Valea Prahovei

COD GALBEN. Intre orele 14.00 şi 20.00, în județul Caraș-Severins e vor semnala : intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși viteze de 60…65 km/h; în zona de munte rafalele vor depăși 80 km/h, anunţă INMH. 

De asemenea, intre orele 14:00 şi 20.00, local în sudul județului Sibiu, îndeosebi pe Valea Oltului și zona de munte aferentă, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi local 55-60 km/h la rafală, iar la munte peste 75 km/h, transport de zăpadă în zona înaltă de munte.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (14:30), pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier încă este intens în ambele direcţii, iar autovehiculele rulează cu viteză redusă, carosabilul fiind umed. Pe sensul de mers către Braşov se circulă în coloană între Sinaia şi Buşteni, iar în sens invers între Buşteni şi Azuga.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (12:45), pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier este intens în ambele direcţii, iar autovehiculele rulează cu viteză redusă din cauza ploii. Pe sensul de mers către Braşov se circulă în coloană la intrarea în Comarnic şi între Sinaia şi Buşteni, iar în sens invers la intrarea în Buşteni.

          Întrucât partea carosabilă este umedă, le este recomandat conducătorilor auto să mărească distanţa în mers şi să adapteze viteza în serpentine.

Având învedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare referitoare la precipitaţii şi intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 13 februarie, ora 08:00 – 14 februarie, ora 14:00, INFOTRAFIC le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic. De asemenea, trebuieavut în vedere faptul că noaptea, pe timp ploios, proprietăţile reflectorizante ale marcajelor sunt diminuate (iar pe multe drumuri marcajele s-au şters pe timpul iernii), riscul ieşirii în decor fiind ridicat, mai ales în curbe.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române mai informează că în judeţul Gorj ninge pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 18 şi 34+800 de metri. Pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 27 şi 34+800 s-a depus zăpadă, stratul (în amestec cu material antiderapant) măsurând aproximativ un centimetru. Se acţionează cu două utilaje de deszăpezire. 

În judeţul Galaţi a început să se lase ceaţă. Vizibilitatea este bună în acest moment (peste 100 de metri), însă este posibil să scadă în unele zone, în orele următoare. 

În judeţul Bihor, traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, pe DN1H Aleșd – Nușfalău, lakilometrul 8+350 de metri, între localităţile Şinteu şi Peştiş, din cauza pietrelor căzute de pe versant. Se estimează că partea carosabilă va fi degajată în cursul zilei. 

Amintim că pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1 . 

Reamintim că DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.). 

De asemenea, şi DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conformprevederilor Normativului privindprevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND525/2013. 

În judeţul Buzău, pe DN10Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri). Ruta ocolitoare pentru traficul greu esteDN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov. 

Pe DN57, la km 65+600, circulaţia rutieră s-a reluat pe jumătate de cale, cu restricţie de înălţime (maximum patru metri, din cauza reţelei provizorii de transport a energiei electrice). În această zonă,între localităţile Şviniţa (judeţul Mehedinţi) şi Berzasca (judeţul Caraş-Severin), circulaţia a fost întreruptă începând cu data de 16 ianuarie 2016, din cauza căderilor de pietre de pe versanți. În zonă se desfăşoară în continuare lucrări de fărâmiţare a materialului pietros şi de degajare a acestuia de pe carosabil, în vederea deschiderii în totalitate a circulaţiei rutiere, în condiţii normale de trafic şi siguranţă rutieră.

 

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
Fanatik.ro
Victor Ponta anunță pe cine va susține în turul doi. Fostul lider PSD vrea alegeri anticipate
Capital.ro
Călin Georgescu va conduce România. Oamenii NU e nevoie să-l voteze. Planul lui Simion
Playtech.ro
Moneda românească din 2025, noua comoară a colecționarilor. Poți obține pe ea cel puțin 450 de lei, cum o descrie BNR
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Puterea reală a președintelui României: ce spune Constituția
wowbiz.ro
Primul tur al alegerilor prezidențiale se poate contesta la CCR. Informații de ultimă oră
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cardurile care vor fi interzise. Noile reglementări au fost anunțate
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
E oficial! Când începe vacanța de vară a elevilor în 2025 și cât durează, de fapt
Cancan.ro
Pensiile se livrează cu întârziere în luna mai. Dar avem și o veste bună pentru unii pensionari!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Dispare numerarul? UE impune restricții. Ce se va întâmpla cu banii cash
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
George Simion a explicat cum îl va pune premier pe Georgescu: Pot schimba membrii Curţii Constituţionale şi ai serviciilor secrete
MediaFlux
Planul lui Simion de a-l aduce pe Călin Georgescu la conducerea țării. Declarațiile incredibile pentru Financial Times
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Alegeri 2025: confuzie generală – România votează, dar nu prea știe de ce