COD GALBEN de vreme severă: Ploi, lapoviţă, vânt şi ninsori la munte. Harta judeţelor afectate de intemperii

ANM a emis o alertă de tip "INFORMARE" valabilă pentru următoarele două zile. Un aer polar traversează ţara noastră, răcirea vremii fiind dublată de vânt puternic, ploi, lapoviţă şi, de la noapte, primele ninsori. 

RomaniaTV.net
23 sept. 2018, 09:48

Vremea se strică în aproape toată ţara în următoarele ore. ANM a emis o informare şi două avertizări de tip „cod galben” pentru următoarele zile.

INFORMAREA METEOROLOGICĂ este valabilă în intervalzul 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 08. Fenomene vizate sunt intensificări ale vântului şi răcire accentuată.  Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

 Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului. ANM anunţă că vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

Primele ninsori în România, se trece de la vară direct la iarnă. Un ciclon polar va afecta ţara noastră

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului;

Interval de valabilitate: 24 septembrie, orele 02 – 10
Zone afectate: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei
și zona montană;

În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h. 

COD GALBEN Fenomene vizate: intensificări ale vântului;
Interval de valabilitate: 24 septembrie, orele 10 – 23
Zone afectate: Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană;

       În regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.   

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, 
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele mesaje.

 

Prognoza iarna 2018. Se anunţă viscol şi ger năprasnic. Primele estimări făcute de meteorologi

Potrivit specialiştilor, de la temperaturi de vară, în Bucureşti vom ajunge la 17 grade Celsius, săptămâna viitoare.

loading...