Sfârșitul lunii noiembrie aduce primii fulgi de zăpadă în București. Meteorologii AccuWeather au actualizat prognoza meteo în România

Meteorologii AccuWeather au modificat prognoza meteo pentru București. Ninsorile vin în Capitală de luna aceasta, nu din decembrie, cum era prevăzut anterior.

22 nov. 2023, 08:58
Sfârșitul lunii noiembrie aduce primii fulgi de zăpadă în București. Meteorologii AccuWeather au actualizat prognoza meteo în România
Meteorologii AccuWeather au dezvăluit când se va așeza primul strat de zăpadă în București

Prognoza meteo AccuWeather actualizată. Miercuri, 22 noiembrie, va ploua în București, iar temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 9 grade Celsius. Joi, valorile din termometre vor indica temperaturi cuprinse între 3 și 8 grade, iar cerul va fi slab înnorat. Vineri, vremea se încălzește, iar minima va fi de 5 grade, iar maxima de 12 grade. În schimb, sâmbătă, 25 noiembrie, vremea se răcește brusc, ajungând la valori între 0 și 6 grade Celsius, iar ploile vor fi abundente.

Citește și: Şefa ANM anunţă urgia! Vreme extremă în România: cât de mult scad temperaturile la finalul săptămânii

Meteorologii AccuWeather arată că va ninge în București de pe data de 26 noiembrie, când se va așeza și prima zăpadă pentru locuitorii din Capitală, pentru că temperaturile vor fi destul de reduse în perioada următoare.

Luni, 27 noiembrie, va fi predominant însorit, minima termică va fi de -3 grade Celsius, iar maxima de 2 grade. Marți, temperaturile vor fi cuprinse între -4 și 3 grade. Norii își vor face apariția pe cer, dar va fi și soare. Miercuri, termometrele vor indica între -4 și 3 grade și va fi predominant înnorat.

Citește și: Strat de zăpadă de aproape jumătate de metru la Bâlea Lac. De când revin ninsorile – prognoza meteo actualizată pentru 1 Decembrie și Moș Nicolae

Așa cum precizează AccuWeather, încă o zi cu ninsoare în București va fi joia viitoare, pe 30 noiembrie. Finalul lunii vine cu zăpadă și valori termice cuprinse între -3 și 2 grade.

Pe 1 decembrie, cei ce vor să serbeze Ziua Națională vor putea merge la paradă fără impedimente pentru că nu sunt șanse de precipitații, dar temperaturile rămân scăzute, între -5 și 2 grade.

Comparativ cu datele transmise de meteorologi în perioada similară a anului trecut, se observă clar că temperaturile din luna noiembrie 2023 sunt mult mai scăzute decât în noiembrie 2022.