Cod portocaliu de CANICULĂ. Termometrele vor indica până la 40 de grade la umbră

Cod galben si portocaliu de caniculă in jumatate de tara. Temperaturile vor depasi 40 de grade in urmatoarele doua zile.

13 iul. 2021, 10:18
Cod portocaliu de CANICULĂ. Termometrele vor indica până la 40 de grade la umbră

Meteorologii ANM au actualizat avertizare meteo COD GALBEN de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă. În următoarele două zile termometrele vor indica până la 40 de grade la umbră.

„Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

În după-amiaza și seara de marți (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice”,  a transmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru intervalul 12 – 25 iulie: Vreme călduroasă şi perioade cu averse locale

De asemenea, meteorologii ANM au emis avertizare COD PORTOCALIU de disconfort termic accentuat, caniculă.

„În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22…20 de grade.

În cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în zilele următoare”, a anunţat ANM.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ BUCUREȘTI între 13.07.2021 ORA 12:00 – 14.07.2021 ORA 09:00

Marţi, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al
disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Miercuri, disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO 13 iulie. Săptămână caniculară, în Bucureşti temperaturile trec de 35 de grade