Cod portocaliu de ninsoare. Furtună de zăpadă la Beijing, guvernul a îndemnat populaţia să facă provizii VIDEO

Capitala Beijing se confruntă cu prima sa ninsoare din noul sezon rece, care a sosit cu 23 de zile mai devreme decât în anii trecuţi.

08 nov. 2021, 09:11
Cod portocaliu de ninsoare. Furtună de zăpadă la Beijing, guvernul a îndemnat populaţia să facă provizii VIDEO

Cod portocaliu de furtună de zăpadă în China, primul din noul sezon rece, duminică, în contextul în care valul de frig care a cuprins întreaga ţară. Centrul Naţional de Meteorologie prognozează furtuni de zăpadă în nord-estul Chinei, depunerea unui strat de zăpadă de 45 de milimetri în anumite regiuni pentru următoarele 24 de ore şi ninsori abundente în zonele din nordul ţării.

PROGNOZA METEO LUNARĂ. Cu ce vreme vine Moş Nicolae în ghetuţe
Vremea alimentează îngrijorările privind întreruperi ale traficului şi apariţia unor focare de gripă pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Capitala Beijing se confruntă cu prima sa ninsoare din noul sezon rece, care a sosit cu 23 de zile mai devreme decât în anii trecuţi.

Valul de frig va cuprinde o mare parte din ţară, inclusiv Beijing, Shanghai şi Guangzhou, determinând duminică o scădere a temperaturilor cu până la 14 grade Celsius, potrivit meteorologilor chinezi.

Prognoza meteo 8 noiembrie. Vreme caldă pentru această dată!

Cod portocaliu de ninsoare. Locuitorii din Beijing își fac stocuri de varză, orez și făină, după ce guvernul i-a îndemnat să-și facă provizii cu alimentele de bază în caz de urgență, deși le-a dat asigurări că vor exista suficiente produse în magazine.
Ministerul Comerțului a publicat, luni, un anunț prin care încurajează autoritățile să asigure aprovizionarea cu alimente înainte de lunile de iarnă, după ce prețurile la legume au crescut, iar focarele de Covid sunt în ascensiune.

Numai că sfatul ministerului a provocat confuzie și a făcut supermarketurile să suplimenteze aprovizionarea cu ulei de gătit și orez.

Guvernul chinez a declarat, miercuri seară, că garantează aprovizionarea cu necesitățile zilnice, inclusiv carne și legume, și că va menține prețurile stabile, informează presa de stat.

Recomandările ministerului de resort au dus la creșterea contractelor interne pentru ulei comestibil și pentru cel de palmier din Malaezia.

„Va fi o iarnă rece, vrem să ne asigurăm că avem suficiente provizii”, spune o femeie care tocmai încarcă un sac de orez pe o bicicletă în fața unui supermarket din centrul Beijingului.

O coadă lungă s-a format la taraba de varză a supermarketului de unde oamenii fac provizii din legumele care se conservă în mod tradițional acasă și se consumă în lunile de iarnă.

Sfatul guvernului pentru locuitori de a-și face provizii este emis în fiecare an înaintea iernii, a declarat Ma Wenfeng, analist la A.G. Holdings Agricultural Consulting.


loading...