COD ROŞU, ALERTĂ MAXIMĂ. Dragnea: Este IADUL pe Pământ

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Palatul Victoria, că "a văzut Iadul" sâmbătă seara când a verificat "nişte tronsoane", în special tronsonul de drum Mizil-Buzău. După vizita sa în teren, situaţia s-a agravat duminică, iar meteorologii au emis COD ROŞU de ninsoare şi viscol pentru judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila.

RomaniaTV.net
26 ian. 2014, 14:53
COD ROŞU, ALERTĂ MAXIMĂ. Dragnea: Este IADUL pe Pământ

„Am vrut să văd cu ochii mei, azi-noapte, dacă într-adevăr se poate circula pe nişte tronsoane de drum care sunt blocate şi mă refer aici la Ploieşti-Buzău, în special tronsonul Mizil – Buzău, şi în tronsonul care mie mi se pare că a fost cel mai afectat în care şi acum este o situaţie îngrozitoare şi va fi şi mai rău, tronsonul Râmnicu Sărat – Buzău. Azi-noapte am văzut Iadul. Mi se pare foarte riscant şi un pericol foarte mare că anumiţi cetăţeni, care stau acasă şi ar avea tendinţa să plece undeva, văzând tot felul de comentarii la diverse emisiuni, făcute cu bună credinţă, să aibă senzaţia că ar putea să se deplaseze pe aceste drumuri blocate şi care sunt restricţionate circulaţiei”, a spus Dragnea.

CITEŞTE ŞI: FOTOGRAFIA ZILEI: La plimbare cu utilajul prin Bucureştiul înzăpezit. Cine e de vină?

Acesta a făcut un apel către cetăţeni să se informeze înainte de a pleca la un drum.

„Fac un apel, din partea Guvernului, către toţi cetăţenii să se informeze înainte de a pleca la un drum pentru că informaţiile pe care le dăm sunt cele corecte, iar deciziile de a fi restricţionată circulaţia pe aceste drumuri sunt decizii luate cu maximă responsabilitate. De exemplu, pe Râmnicu Sărat- Buzău nu se putea circula nu din cauza troienelor de zăpadă, ci pentru că pur şi simplu nu se vedea la 2 metri din cauza viscolului. O viteză îngrozitoare. Am văzut oameni care erau foarte nervoşi pentru că erau opriţi de poliţie să meargă, neştiind că la 500 de metri sau un kilometru este Infernul”, a arătat viceprim-ministrul.

PROGNOZA METEO pe trei zile. Avem parte de ninsori până în weekend

Ponta: Întreaga săptămână va fi una dificilă

Datele actuale indică faptul că la acest moment nu există grupuri importante de persoane blocate pe drumurile rutiere şi feroviare, autorităţile menţinând însă apelul către populaţie de a restrânge la minimum posibil deplasările spre zonele afectate, a declarat premierul Victor Ponta.

El a precizat că tir-urile vor rămâne oprite până la momentul în care vor exista motive să se creadă că nu vor mai apărea blocaje.

Ponta a arătat că întreaga săptămână va fi una dificilă din punct de vedere meteorologic, dar că pe teren sunt peste 8.000 de angajaţi ai autorităţilor şi serviciilor de intervenţie.

Circulaţie CONTROLATĂ pe mai multe drumuri din ţară

Pe Valea Oltului s-a dat drumul la circulaţie controlată, însă spre Constanţa traficul nu poate fi reluat, autostrada nu poate fi deschisă şi nici celelalte drumuri vechi, a anunţat, duminică, vicepremierul Liviu Dragnea, la Comandamentul de iarnă.

El a subliniat că este nevoie de intervenţie pe căile de acces rutiere, respectiv în localităţi, după ce viscolul se va încheia.

‘După ce viscolul se va încheia, temporar este nevoie să intervenim atât pe căile de acces rutiere, drumuri naţionale, judeţene şi europene şi autostrăzi, dar este important să intervenim în localităţi. Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Compania Naţională de Drumuri şi toate celelalte instituţii au început procesul de relocare a mijloacelor şi forţelor de intervenţie către aceste zone, urmând să intervenim inclusiv în localităţi pentru degajarea căilor din interior’, a spus Dragnea.

Dragnea a adăugat că au fost luate măsuri pentru şoferii care sunt parcaţi din cauza restricţiilor de circulaţie la Vâlcea şi Sibiu, dar şi pentru cei care doresc să ajungă la Constanţa.

‘Pentru şoferii care sunt parcaţi din cauza restricţiilor de circulaţie am luat două tipuri de măsuri. Erau două puncte unde tirurile erau oprite – la Râmnicu Vâlcea şi la Sibiu. Pe Valea Oltului s-a dat drumul la circulaţia controlată şi supravegheată a tirurilor de la Râmnicu Vâlcea către Sibiu, să meargă în nord, iar de la Sibiu am început să le dăm drumul să vină în sud. Pentru Bucureşti îi direcţionăm spre Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Drăgăşani-Slatina-Caracal de unde intră pe DN6 Roşiori – Alexandria – Bucureşti, iar cei care vor să meargă la Giurgiu, Alexandria-Ghimpaţi-Giurgiu”, a spus Dragnea.

În ceea ce-i priveşte pe şoferii care vor ajunge în zona Bucureştiului, vicepremierul Dragnea a arătat că autorităţile sunt pregătite şi că aceştia vor fi parcaţi dacă vor să meargă spre Constanţa.

”Spre Constanţa, deocamdată, nu putem da drumul la tiruri pentru că autostrada este necirculabilă şi nici celelalte drumuri vechi spre Constanţa nu pot fi deschise pentru că sunt exact în zona limitrofă a zonei de Cod Roşu. Cei care sunt la Urziceni şi vroiau să ajungă la Buzău să înţeleagă că este imposibil, este exact prin miezul furtunii. Ei stau în continuare acolo. Sunt sprijiniţi cu tot ceea ce este nevoie’, a precizat vicepremierul.

Pe de altă parte, Dragnea a arătat că trenurile au fost oprite în gări, în staţii, pentru a nu pune în pericol siguranţa cetăţenilor.