Cod roşu de alertă epidemiologică. Şcolile şi universităţile trec în online de săptămâna viitoare

Noi măsuri restrictive au fost anunțate în Republica Moldova, care se confruntă cu un val puternic de Covid-19. La nivel național a fost declarat cod roșu de alertă epidemiologică, cu 4000 de persoane infectate pe zi, anunță ministrul moldovean al sănătății, potrivit Ziarul Național.md

21 ian. 2022, 07:18
Cod roşu de alertă epidemiologică. Şcolile şi universităţile trec în online de săptămâna viitoare

Şcolile și universitățile din Republica Moldova trec online din 24 ianuarie, după ce a fost declarat cod roşu de alertă epidemiologică. Drept urmare, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate (CNESP) a adoptat joi o serie de măsuri pentru a limita răspândirea noului coronavirus pe teritoriul republicii.

Parlamentul Republicii Moldova a instituit starea de urgenţă pentru 60 de zile în sectorul energetic

“Evoluţia pandemiei ne determină să luăm măsuri rapide, pornind de la trei factori esenţial. În primul rând e vorba de gradul de contagiozitate a tulpinii Omicron. Am putea să trecem şi de 10.000 pe zi. La ora când am venit la conferinţa de presă, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) înregistrase deja 4.000 teste pozitive, însă nu erau încă colectate şi cele de la laboratoarele private”, a declarat ministrul sănătății, Ala Nemerenco, pentru presa locală.

Ea a avertizat că numărul de infecţii ar putea creşte considerabil într-un timp foarte scurt, putând ajunge şi la 10.000 pe zi.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate (CNESP) a adoptat joi o serie de măsuri pentru a limita răspândirea noului coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, toate şcolile de pe teritoriul Republicii trec în scenariu online din 24 ianuarie pentru următoarele două săptămâni, iar angajaţii de la stat şi privat vor trebui să muncească de acasă cu prioritate sau în ture.

Intrarea în spaţii închise precum centre comerciale, gări, aeroport, magazine de confecţii, parfumerii se va efectua pe baza certificatelor de vaccinare anti-COVID, excepţie făcând serviciile esenţiale – unităţile alimentare, farmaciile, unităţile medicale şi de vaccinare, băncile, casele de schimb valutar, furnizorii de servicii poştale şi de curierat.

Imagini fierbinți surprinse în timpul orelor de curs. O studentă de la ASE Moldova a lăsat camera pornită în timp ce făcea amor cu iubitul. Gestul făcut de profesoară!
Se va reduce de la 3 la 2 numărul de persoane care pot intra într-un anumit spaţiu, precum cele care prestează activităţi esenţiale.

Activitatea în unităţile de alimentaţie publică nu va fi permisă între 22:00 – 07:00.

Evenimentele private de orice fel vor fi sistate. Ministrul moldovean al sănătății a atenţionat că noul val de coronavirus a afectat grav ţările vecine şi şi-a îndemnat concetăţenii la prudenţă, și să se imunizeze.