COD ROŞU de alertă în Mexic. Ploi abundente şi valuri de 8 metri în Oceanul Pacific

Este cod rosu de alertă în sudul Peninsulei Baja California, din nord-vestul Mexicului. Uraganul Genevieve urmează să treacă în apropiere de coastă, însoţit de ploi abundente şi valuri de până la 8 metri înălţime în Oceanul Pacific, relatează joi dpa.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 08:24
COD ROŞU de alertă în Mexic. Ploi abundente şi valuri de 8 metri în Oceanul Pacific

Uraganul era însoţit de viteze ale vântului de până la 185 de kilometri pe oră, însă a slăbit în intensitate şi este în prezent clasificat drept uragan de categoria 1, cu vânturi de 150 de kilometri pe oră.

El se afla la 170 de kilometri sud de staţiunea turistică Cabo San Lucas. Centrul american pentru uragane a declarat că vortexul uraganului este aşteptat să se deplaseze la sud-vest de zona sudică a Peninsulei Baja California miercuri seara şi joi, urmând să se îndepărteze vineri.

Carlos Mendoza Davis, guvernatorul Baja California Sur, a cerut populaţiei să se pregătească de ploi abundente şi vânturi puternice.

Avertizarea se referă la o zonă care se întinde din Los Barriles până la Todos Santos, însă ploi abundente sunt aşteptate până în statele Sinaloa şi Nayarit în zona de coastă.

Autorităţile au în vedere şi posibilitatea ca uraganul să provoace inundaţii şi alunecări de teren.

Citeşte şi Uraganul Douglas se îndreaptă spre Statele Unite