Uraganul Douglas se îndreaptă spre Statele Unite

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) a anunţat că uraganul Douglas urmează să lovească Statele Unite, potrivit Reuters. 

RomaniaTV.net
25 iul. 2020, 09:26
Uraganul Douglas se îndreaptă spre Statele Unite

Douglas ar putea fi primul uragan care loveşte Statele Unite în timpul pandemiei de coronavirus, complicând strategiile autorităţilor din acest stat de menţinere a siguranţei populaţiei.

Douglas a crescut în intensitate vineri, potrivit NHC, şi se va abate asupra Hawaii, însoţit de ploi abundente, vânt puternic şi valuri periculoase, sâmbătă seara sau duminică dimineaţă.

Conform prognozelor, intensitatea uraganului ar slăbi înainte de a ajunge în Hawaii, însă NHC a precizat într-un buletin informativ că ”se prognozează că va continua să aibă puterea unui uragan pe măsură ce se apropie de capătul estic al lanţului de insule Hawaiii, sâmbătă seara sau duminică”.

Centrul pentru uragane a notat că furtuna ar putea aduce până la 38 de centimetri de ploaie în unele regiuni din Hawaii, ceea ce ar putea provoca alunecări de teren şi viituri.

Autorităţile din Hawaii lucrează la amenajarea de adăposturi de urgenţă pentru populaţia care ar putea fi nevoită să îşi abandoneze casele din cauza intemperiilor, notează Reuters. Primarul din Honolulu, Kirk Caldwell, a declarat pentru Star Advertiser că pandemia de coronavirus complică acest proces în contextul impunerii măsurilor de respectare a distanţării fizice, fiecare persoană adăpostită necesitând mai mult spaţiu. Acest lucru înseamnă că este nevoie de mai multe adăposturi şi de mai mulţi voluntari, a precizat Caldwell.