Cod roșu de caniculă în România! Meteorologii anunță temperaturi extreme în toate zonele țării

Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări meteo Cod roșu și portocaliu de caniculă.

24 iul. 2023, 10:22
Cod roșu de caniculă în România! Meteorologii anunță temperaturi extreme în toate zonele țării

Cod roșu de caniculă în România! Meteorologii anunță temperaturi extreme în toate zonele țării. Prima avertizare meteo este valabilă pe tot parcursul zilei de 25 iulie.

Cod roșu de caniculă în România

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Citește și Zile toride în România. ANM anunță cel mai puternic val de caniculă din această vară. Vor fi chiar și 44 de grade în România

Cod portocaliu

În sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei și în vestul Dobrogei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

A doua avertizare meteo este valabilă pe tot parcursul zilei de 26 iulie.

Cod roșu

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Citește și Florinela Georgescu, director ANM, despre vremea extremă: „Ajungem să trecem printr-o situație catastrofală”

Cod portocaliu

În sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.