Cod roşu de intervenţie: accident grav pe calea ferată, zeci de răniţi VIDEO

Călătorii care nu au nevoie de îngrijire medicală vor fi preluați cu autobuze și transportați la Roșiorii de Vede. CFR confirmă că mecanicul trenului de călători a depăşit indicatorul ”Oprire”: A tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare. Se aşteaptă o macara de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor

13 mart. 2023, 13:44

UPDATE accident feroviar: Compania CFR confirmă, luni, că mecanicul trenului de călători implicat în accidentul din judeţul Teleorman a depăşit indicatorul ”Oprire” şi a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare. Compania precizează că traficul în zonăp este în continuare perturbat şi se aşteaptă o macara de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia pe raza staţiei CF Roşiori Nord se desfăşoară în continuare doar pe liniile 1,2 şi 3, iar pentru repunerea pe şină a celor două vagoane deraiate şi a vagonului răsturnat, din compunerea trenului privat de marfă, personalul feroviar de specialitate al SRCF CRAIOVA va interveni cu o macara de mare tonaj (125 tone)”, a transmis, luni, CFR.

Potrivit companiei, din primele verificări şi conform informaţiilor preliminare transmise de personalul feroviar aflat la faţa locului, ”mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în staţie la altă linie, a depăşit semnalul de intrare în staţie, care era deja în poziţia OPRIRE (culoarea ROŞIE) şi a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare”.

”Aceste informaţii sunt deja verificate şi analizate de membrii Comisiei de anchetă AGIFER, comisie care va stabili cu exactitate cauzele producerii deraierii trenului privat de marfă. Călătorii din trenul IR 1822 au fost preluaţi de trenul IRN 79, care a sosit în Bucureşti Nord la ora 9.36”, a mai precizat compania.

Potrivit CFR, trenul IR 1822 a fost retras din zona semnalului de intrare al staţiei Roşiori Nord, la ora 11.17, garnitura urmând să circule, fără călători, până la Bucureşti Nord.

”Pentru restabilirea traficului feroviar în condiţii normale pe raza staţiei CF Roşiori Nord, vă informăm că personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, astfel încât intervenţiile de repunere pe şină a vagoanelor deraiate să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi să fie finalizate în cel mai scurt timp. Reamintim faptul că, deraierea vagoanelor din compunerea trenului privat de marfă a avut loc în cursul acestei dimineţi, la ora 03.54, pe linia 5, din staţia CF Roşiori Nord”, a mai transmis CFR.

Trenul privat de marfă avea în compunere 26 de vagoane încărcate cu autoturisme şi circula în relaţia Craiova – Palas.

UPDATE  accident tren- ”În cursul acestei dimineţi, din cauza deraierii la intrare în staţia Roşiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, ciculaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate. Din primele informaţii, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – Bucureşti Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgenţă a trenului s-au lovit, aceştia fiind  preluaţi de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri”, a anunţat CFR Călători.

Ceilalţi pasageri din tren au fost preluaţi de trenul IR 79, Budapesta – Bucureşti Nord.

”Până la restabilierea circulaţiei în condiţii normale, sunt posibile şi alte întârzieri în circulaţia trenurilor de călători. Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucţiunile acestuia”, precizează CFR Călători.

UPDATE accident tren. Trei persoane au fost transportate la spital luni dimineaţă, după ce un tren care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord s-a oprit brusc, între Roşiorii de Vede si Măldăeni, fiind activat planul roşu de intervenţie. Iniţial, un apel la 112 anunţa că un tren de călători a deraiat.

”În jurul orei 04:00, un apel la 112 anunţa un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în judeţul Teleorman, între Roşiorii de Vede si Măldăeni.  Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la faţa locului. Odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirma. Trenul circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord şi s-a oprit brusc”, anunţă IGSU.

Mai multe persoane au fost evaluate la faţa locului de echipajele medicale, 3 victime fiind transportate la spital.
Călătorii sunt transportaţi cu 2 microbuze ISU către gara din Roşiorii de Vede.

Un accident feroviar a avut loc între Roșiori și Măldeni. Incidentul, în care a fost implicat un tren de călători, a avut loc în cursul nopții.
Conform primelor informații, 35 de persoane sunt rănite, iar o persoană are nevoie de spitalizare.

Cinci români implicaţi în accidentul teribil din Ungaria. Doi dintre ei, răniţi grav. Anunţ de ultimă oră al MAE

Autoritățile au activat planul roșu, iar în zonă sunt foarte multe ambulanțe.   Călătorii care nu au nevoie de îngrijire medicală vor fi preluați cu autobuze și transportați la Roșiorii de Vede.

Momentul producerii carambolului din Ungaria, surprins pe camerele de bord. Imagini şocante de la accidentul în care au fost implicate 42 de autovehicule
Vom reveni cu detalii