COD ROŞU în Olt. Furtuna a făcut ravagii în Slatina, locuitorii au primit mesaj Ro-Alert

O furtună a făcut prăpăd în sudul ţării, unde tot judeţul Olt s-a aflat sub cod roşu de vreme rea, iar în mai puţin de o oră, străzile din Slatina s-au umplut de apă.

14 aug. 2022, 17:48
COD ROŞU în Olt. Furtuna a făcut ravagii în Slatina, locuitorii au primit mesaj Ro-Alert

Oamenii au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert să nu iasă din case în intervalul vizat de avertizarea cod roşu de vreme severă, când au căzut peste 35 de litri pe metru pătrat.

„Până în acest moment, au fost șase solicitări pentru evacuarea apei din anexe gospodărești și beciuri, nu au fost afectate locuințele.

Sunt cinci în Slatina, pe străzile Banului, Mănăstirii, Centura Basarabilor, Vlad Țepeș și Canal Sopot, și una în Brebeni”, au transmis reprezentanții ISU Olt, citaţi de presa locală.

Judeţul Olt sub avertizare de Cod Roşu

Zeci de localități din Olt s-au aflat sub Cod Portocaliu de vreme severă imediată. La scurt timp, Codul Portocaliu s-a transformat în Cod Roşu.

Vreme de aproape o oră, localitățile Slatina, Curtișoara, Izvoarele, Găneasa, Valea Mare, Movileni, Crâmpoia, Strejești, Pleșoiu, Schitu, Șerbănești, Cârlogani, Vâlcele, Coteana, Teslui, Brebeni, Slătioara, Grădinari, Perieți, Priseaca, Bălteni, Milcov, Oporelu s-au aflat sub Cod Roşu.

Au fost transmise către populație, prin sms, mesaje Ro-Alert prin care oamenii sunt sfătuiți să evite deplasările.

Citeşte şi: METEO 15 august. Meteorologii anunţă furtuni şi ploi abundente în aproape toată ţara