METEO 15 august. Meteorologii anunţă furtuni şi ploi abundente în aproape toată ţara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 15 august 2022.

14 aug. 2022, 16:51
METEO 15 august. Meteorologii anunţă furtuni şi ploi abundente în aproape toată ţara

METEO 15 august. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat. Astfel, mai ales pe parcursul zilei, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane și submontane, local în regiunile estice, sudice și centrale și doar izolat în restul teritoriului.

Ploile vor avea și caracter torențial și pe arii restrânse va cădea grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp și punctiform 40…45 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și în extremitatea de sud-vest, unde disconfortul termic va fi în creștere, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

Citeşte şi: Fenomen rar în Apuseni: Vârtej ca o mică tornadă, surprins în imagini

Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei când vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale (cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp), descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Starea vremii pe litoral

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros, mai ales ziua și în prima parte a nopții și trecător, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de vânt asociate averselor.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade, iar cele minime vor fi de 19… 21 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 26 de grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN. Ploi torențiale și instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea zonelor țării