COD RUTIER 2020. Se schimbă iar regulile rutiere. Ce trebuie să ştie toţi şoferii de la 1 ianuarie 2020

COD RUTIER 2020. În ultimii ani legea care reglementează circilația pe drumurile publice s-a schimbat de mai multe ori, iar din 2020 se schimba din nou Codul Rutier, din cauza numărului mare de accidente rutiere și de conflicte produse în trafic. Totodată au fost majorate amezile aplicate pentru diverse contravenții și au fost aplicate reguli mai drastice in ceea ce privește obținerea permisului auto. Guvernul, prin aprobarea Strategiei Naționale pentru siguranță Rutieră până in 2020 și a planului de acțiune pentru implementarea acesteia si Poliția Rutieră vor să alinieze Codul Rutier normelor europene și să sporească siguranța in trafic.

31 dec. 2019, 07:51
COD RUTIER 2020. Se schimbă iar regulile rutiere. Ce trebuie să ştie toţi şoferii de la 1 ianuarie 2020

COD RUTIER 2020. Începând cu 1 ianuarie 2020 Noul Cod Rutier mai prevede și numeroase modificari și pentru utilizatorii telefonului mobil la volan, aceasta fiind una dintre cauzele care duce la producerea accidentelor rutiere, aceștia vor primi sancțiuni mult mai mari, iar cei care sunt prinși că vorbesc la telefon în timp ce ce conduc, riscă să rămană fară permisul de conducere, pe o perioadă de 30 zile.

COD RUTIER 2020. Majoritatea şoferilor încalcă această regulă. Amenzi şi de 1.800 lei de la 1 ianuarie dacă faci asta la volan

Autoritățile au în vedere și monitorizarea video a probei practice pentu obținerea permisului auto, pentru a nu mai fi cazuri în care sunt favorizate unele persoane. Și vitezomanii vor avea de suferit după ce se va aplica noul Cod Rutier, deoarece acesta are în vedere interzicerea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar și prevede majorarea in funcție de cuantumul vitezei, a duratei de suspendare a permisului de conducere dar și a cuantumului amenzii.

Actul normativ ce vizează modificarea ligislației rutiere, Legea 130/2019, stabilește că reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere se poate solicita în mai multe cazuri, asta însemnănd că, mai mulți șoferi, vor putea beneficia de perioade mai scurte de suspendare a dreptului de a conduce o mașină.

COD RUTIER 2020. Noi amenzi pentru biciclişti

COD RUTIER 2020. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea Codului Rutier, care prevede amenzi mai mici pentru bicicliștii care nu respectă regulile de circulație. Sancțiunile nu vor mai fi încadrate în clasa a III-a de amenzi  (870 – 1.160 lei), ci în clasa a II-a (580 – 725 lei). Amenzile pentru cei care nu își echipează corespunzător bicicletele rămân neschimbate. 

 La articolul 100 din Codul Rutier, alineatul 1, după punctul 13 a mai fost introdus încă un punct, 14, cu privire la „nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 101 alin. (1) pct. 8.” Potrivit noilor reglementări, bicicliștii care nu respectă regulile de circulație vor fi sancționați cu amendă contravențională cuprinsă între 580 și 725 de lei (clasa a II-a de amenzi). Până acum, aceștia erau amendați cu 870 – 1.160 de lei (clasa a III-a de amenzi).

Amenzi uriaşe pentru biciclişti, se ajunge şi la 1000 de lei. Decizia de ultimă oră a Parlamentului 

A fost modificat, de asemenea, punctul 8 din articolul 101, alineatul 1, care până acum prevedea sancțiuni din clasa a III-a de amenzi pentru „nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor și mopedelor.”

În urma modificării, punctul 8 are următorul conținut: „nerespectarea normelor privind dotarea bicicletelor, prevăzută la art. 70 alin. (3) din prezenta ordonanță de urgență coroborat cu art. 14 și 15 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006, a interdicțiilor prevăzute la art. 74 alin. (1) din prezenta ordonanță de urgență și a art. 52 alin. (1), și art. 161 alin. (1) lit. f), g) și r) din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, precum și a obligațiilor prevăzute la art. 31 lit. a) și art. 60 alin. (3) din prezenta ordonanța de urgență și la art. 136 alin. (1) și art. 138 alin. (1) din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare.”

Astfel, amenzile pentru cei care nu își echipează corespunzător bicicletele rămân neschimbate (clasa a III-a, între 870 și 1.160 de lei). Legea a fost promulgată, luni, de președintele Klaus Iohannis.

Parlamentarii USR sunt cei care au inițiat proiectul, în urmă cu doi ani. Aceștia au motivat inițiativa prin faptul că bicicletele trebuie incluse în aceeaşi clasă de sancţiuni cu mopedele, vehiculele cu tracţiune animală sau conducătorii de coloane militare, cortegii, grupuri organizate şi animale.

COD RUTIER 2020. Autorităţile pregătesc noi reguli pentru obţinerea permisului auto din 2020. Codul Rutier a suferit deja numeroase schimbări în ultima perioadă, cel mai recent chiar luna trecută. Cu toate acestea, guvernanţii nu sunt mulţumiţi de rezultate, astfel că se lucrează la noi modificari care să facă mai sigură circulaţia pedrumurile publice. Printre acestea, şi noi reguli pentru obţinerea şi reînnoirea permisului auto.

Începând cu 1 iulie, cei care dau examen pentru obţinerea permisului de conducere trebuie, potrivit ultimelor modificări operate, să aibă cel puţin 10 clase terminate. În trecut, era suficient ca aceştia să fie la vârsta majoratului. De asemenea, pentru reînnoirea permisului de conducere, persoanele mai în vârstă vor fi nevoite să facă mai des controlul medical.

Pe viitor, evaluările medicale şi psihologice pentru toţi conducătorii auto vor fi îmbunătăţite prin actualizarea periodică a baremurilor de evaluare, penyru a elimina posibilitatea obţinerii frauduloase a acestor avize. De asemenea, se are în vedere înăsprirea pedepselor pentru cei care folosesc telefonul la volan, aceasta fiind una dintre cauzele majore de accidente rutiere.

Autorităţile au în vedere şi monitorizarea video a probei practice pentru obţinerea permisului auto, pentru a nu mai fi cazuri în care sunt favorizate unele persoane. Alte modificări au în vedere interzicerea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, dar şi majorarea perioadei de suspendare a permisului auto în funcţie de numărul de kilometri cu care a fost depăşită limita de viteză.

COD RUTIER 2020. Nu există încă contul unic de plată a amenzilor, promis de un an

Şoferii ar fi trebuit, de la începutul lui 2019, să poată utiliza un cont unic pentru a plăti amenzile rutiere primite. Acest lucru nu a fost posibil, însă, din cauză că acel cont nu a fost operaționalizat. De aceea, am și trimis o solicitare Ministerului de Interne, prin care am cerut clarificarea situației. Instituția ne-a răspuns că nici la această dată acel cont nu este operațional, din cauza lipsei unor norme de punere în aplicare.

Cum spuneam și mai sus, șoferii ar fi trebuit să poată să plătească sancțiunile contravenționale rutiere în contul unic, de la 1 ianuarie 2019. Inițial, am crezut că adoptarea unui ordin prin care să fie stabilită măsura, în sine, ar fi fost de ajuns. Ordinul acela a și fost adoptat la finalul anului 2018 (e vorba de Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 3.893/2018). Era și destul de detaliat și specific, în sensul că se referea, exact, la contul unic (tehnic, vorbim de două conturi, unul pentru cei cu domiciliu în țară, altul pentru cei cu domiciliu în afară).

Problema era că, inclusiv după apariția acelui ordin, aceste conturi nu erau operaționale – nu existau detalii despre codurile IBAN, ele urmând să fie publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor. Din lipsa oricăror alte informații, am solicitat clarificări autorităților și am primit, recent, un răspuns din partea Ministerului de Interne. Conform reprezentanților Ministerului, conturile nu sunt operaționale nici măcar la acest moment, din cauză că nu există cadrul legal de aplicare.

În esență, Ministerul de Interne a menționat că „respectivele conturi IBAN aparțin Ministerului Finanțelor Publice, iar în lipsa cadrului legal reprezentat de Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, care să reglementeze informațiile minime necesare pentru ca procesul-verbal de contravenție să constituie titlu de creanță electronică, conturile în cauză nu pot deveni operaționale”.

În final, instituția a mai menționat că, la acest moment, procesul de adaptare a legislației, care să permită utilizarea conturilor, este în derulare. Dar nu a mai menționat și când – aproximativ – s-ar putea concretiza aceste lucruri.

De asemenea, Ministerul de Interne a menționat și că Ministerul Finanțelor Publice este cel care încasează aceste sume, dar ele vor ajunge în bugetele locale sau la bugetul de stat.

Amenzile rutiere vor fi plafonate și în 2020. Ce trebuie să știți 

Valoarea punctului de amendă pentru contravențiile rutiere se calculează, conform legislației , în funcție de salariul minim brut pe țară. Mai exact, un punct de amendă valorează cât o zecime din salariul minim brut pe țară. În ultimii doi ani, însă, valoarea punctului de amendă a fost înghețată la nivelul din 2017 (145 de lei), ceea ce a prevenit majorarea amenzilor la niveluri greu de susținut odată cu creșterea salariului minim.

Dacă punctul de amendă ar fi ajuns la 223 de lei, cea mai mică amendă ar fi avut valoarea de 446 de lei, față de 290 de lei cât este în prezent (o majorare cu 44%). Cea mai mare amendă pe care o pot primi persoanele fizice ar ajunge astfel la 4.460 de lei, față de 2.900 de lei cât este în prezent.

Amenzile rutiere plafonate: Cât vor plăti șoferii?

În funcție de clasele de sancțiuni prevăzute în Codul Rutier, șoferii plătesc pentru contravenții amenzi situate la următoarele valori, calculate pe baza valorii punctului de amendă de 145 de lei:

  • Clasa I de amenzi – 2 sau 3 puncte de amendă – 290-435 lei.

  • Clasa a II-a de amenzi – 4 sau 5 puncte de amendă – 580-625 lei.

  • Clasa a III-a de amenzi – de la 6 la 8 puncte de amendă – 870 – 1.160 lei.

  • Clasa a IV-a de amenzi – de la 9 la 20 puncte de amendă – 1.305 – 2.900 lei.

  • Clasa a V-a de amenzi – de la 21 la 100 de puncte de amendă – 3.045 – 14.500 lei. Clasa V de amenzi se aplică doar persoanelor juridice.

Care este valoarea amenzilor pentru cele mai frecvente sancțiuni?

– 2-3 puncte de amendă se iau, printre altele, pentru conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv, nerespectarea obligației de semnalizare a manevrei de schimbare a direcției de mers sau nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulația pe drumurile publice;

– 4-5 puncte de amendă se iau pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor și marcajelor de obligare, conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisa, conducerea unui autovehicul care, în mers sau staționare, poluează fonic sau emana noxe peste limita legal admisa;

– 6-8 puncte de amendă se iau pentru conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a cărui valabilitate a expirat, conducerea unui autovehicul de către o persoana care nu a preschimbat permisul de conducere național românesc la schimbarea domiciliului sau reședinței, în termenul prevazut de lege sau repăstrarea distantei laterale suficiente fata de vehiculul care circula din sens opus;

– 9-20 puncte de amendă se iau pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montata una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare ori dacă plăcutele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate, conducerea unui vehicul cu tracțiune animala neînregistrat sau neefectuarea radierii vehiculelor din evidenta, în cazurile și termenele prevazute de lege.