COD RUTIER 2020. Motivul cel mai des pentru care şoferii români îşi pierd permisul

COD RUTIER 2020. Poliţiştii au depistat, în minivacanţa prilejuită de Mica Unire, 387 de conducători auto care au depăşit viteza legală, cea mai mare înregistrată de aparatul radar fiind de 218 km/h, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa.

27 ian. 2020, 08:55
COD RUTIER 2020. Motivul cel mai des pentru care şoferii români îşi pierd permisul

„În perioada 24 – 26 ianuarie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi a Poliţiei Române s-au aflat în teren, pe autostrăzi, pentru ca oamenii să ajungă cu bine la destinaţie. În cele trei zile, poliţiştii au depistat, în total, pe autostrăzi, 577 de abateri contravenţionale. Dintre acestea, 387 au vizat depăşirea limitei legale de viteză”, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Ca măsuri complementare, au fost reţinute permisele de conducere a 77 de conducători auto. Totodată, au fost constatate patru infracţiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale.

„Sâmbătă după-amiază, pe A2 spre Constanţa, a fost depistat un bărbat de 36 de ani conducând cu viteza de 218 km/h. Abaterea a fost filmată şi înregistrată cu aparatul radar Autovision. Contravenientul a fost sancţionat cu amendă de 2.900 de lei şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile”, arată sursa citată.

Pe A1 a fost depistat un cetăţean maghiar, de 29 de ani, care conducea cu 135 km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 100 km/h. În urma verificărilor, s-a constatat ca acesta avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România suspendat, poliţiştii întocmindu-i dosar penal.

Tot cu dosar penal s-a ales un alt conducător auto, care a fost depistat de poliţişti, sâmbătă seara, pe A3, conducând către Bucureşti cu permisul de conducere reţinut.