Cod rutier 2021. Ar putea apărea noi schimbări, după ce OMS a venit cu o propunere controversată: Viteza maximă în localități să fie de 30 km/oră!

Organizația Mondială a Sănătății vine cu un anunţ surprinzător. OMS a propus ca viteza de circulație în interiorul orașelor să fie limitată la 30 km/h.

20 mai 2021, 16:08
Cod rutier 2021. Ar putea apărea noi schimbări, după ce OMS a venit cu o propunere controversată: Viteza maximă în localități să fie de 30 km/oră!

Cod rutier 2021. Tedros Adhanom Ghebreyesus a sugerat o limită de 30 de km/h în orașe, iar pentru țările care folosesc sistemul imperial, precum SUA, o limitare de 20 de mile (32,2 km) pe oră. Astfel, oficialii ONU speră să protejeze viețile pietonilor și ale cicliștilor, unde se întâlnesc cu vehiculele cu motor.

Cod rutier 2021. OMS vine cu o propunere controversată

„Pe măsură ce ne revenim după COVID-19, să construim și drumuri mai sigure, pentru o lume mai sigură ”, a spus Tedros.

Din ultimele analize, se pare că o persoană moare într-un accident rutier o dată la 24 de secunde. Aproape o treime din acele decese pot fi cauzate de viteza excesivă. Totodată, potrivit OMS, fiecare kilometru pe oră peste limita de viteză crește riscul unui accident fatal cu 4-5%.

„Astăzi și în fiecare zi, 3.000 de copii sunt uciși sau răniți pe străzile din întreaga lume. Este o criză care este provocată de oameni și poate fi complet prevenită ”, a precizat Zoleka Mandela, ambasador global al Inițiativei pentru Sănătatea Copilului. Aceasta oferă drept exemplu orașe precum Bruxelles sau țări ca Spania, care au aprobat deja limitări de viteză.

Datorită pandemiei de coronavirus, care a ținut oamenii mai mult în case, numărul accidentelor rutiere a scăzut de anul trecut. Totuși, numărul deceselor nu a scăzut, deoarece mai mulți șoferi au avut ocazia să conducă cu viteză, datorită șoselelor mai libere, iar astfel și accidentele au fost mai grave. O întâlnire a ONU este stabilită pentru anul viitor, în cadrul căreia se va discuta siguranța rutieră.

Citeşte şi: COD RUTIER 2021. Amenzi uriaşe pentru şoferii care îşi ţin „cel mai bun prieten” pe locul din faţă
 

Tot astăzi,  OMS a îndemnat populaţia să acţioneze în continuare cu „prudenţă” şi vorbeşte de evitarea călătoriilor internaţionale. Hans Kluge, directorul OMS Europa, a făcut referire, în special, la noua variantă îngrijorătoare a virusului, detectată pentru prima dată în India.

„Trebuie să avem grijă, pentru că ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini. Vaccinurile disponibile şi aprobate în prezent sunt eficiente până acum împotriva tuturor variantelor virusului!”

Citeşte şi: COD RUTIER 2021. Dialogul savuros dintre un şofer băut şi poliţist: Vinul roșu face bine la circulație! Chiar nu știți asta?