Cod vestimentar pentru o primă-doamnă: Ce reguli trebuie să respecte Carmen Iohannis

În ultimele zile le-am tot văzut la televizor, în ziare şi pe reţelele de socializare pe Carmen Iohannis, noua Prima-Doamnă a României, dar şi pe Daciana Sârbu, aspirantă la acest titlu. Hai să vedem cum ar trebui să arate o primă-doamnă de nota 10.

19 nov. 2014, 09:56
Cod vestimentar pentru o primă-doamnă: Ce reguli trebuie să respecte Carmen Iohannis

Rolul primei-doamne intr-un stat este mai important decat am crede, aceasta reprezentandu-ne in aceeasi masura in care o face si presedintele de stat. Drept urmare, aceasta trebuie sa respecte cateva reguli elementare de conduita vestimentara pe care statutul le cere.

Citeşte şi Carmen Iohannis, cea mai frumoasă soţie de politician. Uite cum arată soţia lui Klaus Iohannis FOTO

Am vorbit cu Irina Markovits, consultant de stil si jurnalist de moda pentru StyleDiary.ro, care ne-a oferit o parere avizata in ceea ce priveste regulile vestimentare pe care ar trebui sa le respecte o prima-doamna:

„Majoritatea institutiilor politice se abtin de la a stipula un cod vestimentar explicit, insa exista un consens in privinta a ce ar desemna o tinuta adecvata, respectuoasa, decenta.

Se recomanda ca lungimea fustelor si rochiilor de zi sa fie in zona genunchiului, iar croiala pantalonilor sa nu oscileze exagerat de mult, ci sa ramana cu o linie apropiata de cea a piciorului.

Tinutele business clasic (sacou cambrat sau drept, cu umerii subliniati de pernute, purtat peste o rochie-tunica simpla sau cu o fusta dreapta, sub genunchi si pantofi cu toc jos) sunt considerate demodate, iar seturile de bijuterii nu mai sunt obligatorii – cu atat mai putin purtarea unui singur sirag de perle.

Citeşte şi Povestea de iubire dintre Carmen şi Klaus Iohannis. Cum s-au cunoscut cei doi VIDEO

Nu sunt agreate piesele vestimentare sau accesoriile (genti, incaltaminte) care pot fi recunoscute ca apartinand unor branduri de lux, sau vestimentatia incarcata, inzorzonata, provocatoare.

Aceleasi repere se aplica si in cazul coafurii si machiajului: este preferat unmachiaj cat mai natural, adecvat pigmentatiei si varstei, si o lungime medie pentru par.

Ca alura generala, garderoba si tinutele nu ar trebui sa fie pretentioase, elitiste sau ostentative, dar nici ultra-conservatoare.”

Citeste mai mult pe feminis.ro.