Povestea de iubire dintre Carmen şi Klaus Iohannis. Cum s-au cunoscut cei doi VIDEO

Povestea de iubire dintre Klaus şi Carmen Iohannis este aidoma vieţii preşedintelui ales: discretă. Cei doi sunt căsătoriţi de peste 25 de ani şi, aşa cum Klaus Iohannis însuşi a recunoscut, a fost dragoste la prima vedere.

18 nov. 2014, 09:10
Povestea de iubire dintre Carmen şi Klaus Iohannis. Cum s-au cunoscut cei doi VIDEO

Klaus Iohannis s-a îndrăgostit prima dată când avea 11 ani. „Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soţia mea Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu„, a povestit Klaus Iohannis.

În timpul facultăţii, Iohannis s-a înscris la un curs de dansuri şi bune maneiere. După ce a devenit profesor a fost repartizat la o şcoală aflată la 60 de kilometri de Sibiu, în timp ce iubita lui a rămas în oraş. Acest lucru nu le-a afectat însă relaţia. Klaus Iohannis făcea naveta pe bicicletă doar ca să-şi vadă prietena şi tot pe bicicletă s-a dus timp de 30 de ani la serviciu. În 1989 s-au căsătorit.

Carmen a fost, se pare, motivul principal pentru care Klaus Iohannis a rămas în România atunci când mama şi sora lui au emigrat în Germania. „A contat faptul că soţia mea este româncă. Asta dovedeşte că eu aici mă simt acasă şi că nu fac parte dintr-o elită sau etnie exclusivistă, ci că fac parte din acest popor„, a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru cei doi, viaţa a avut însă şi o surpriză neplăcută. Nu au putut avea copii. „Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas„, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: INEDIT: Lucruri mai puţin ştiute despre Klaus Iohannis

Carmen Iohannis s-a ferit de lumina reflectoarelor atunci când soţul ei a ajuns primarul Sibiului şi, mai apoi, preşedintele Partidului Naţional Liberal. „Nu sunt un tip gelos. Soţia poate şi-ar dori să stau mai mult acasă, dar înţelege care este cerinţa momentului şi mă încurajeaze. Secretul unei căsnicii fericite: să îţi iubeşti partenerul şi să îţi doreşti să mergi lângă el„, a mai precizat Iohannis.

În rarele ei apariţii publice, Carmen Iohannis a impresionat prin eleganţă şi discreţie. Este profesoară de engleză, amatoare de teatru, adoră să cânte la pian, este pasionată de modă şi de gătit.

CITEŞTE ŞI: Ce înseamnă Klaus Werner Iohannis? Un profesor din Oradea a tradus numele preşedintelui

Carmen Iohannis pare să urmeze modelul primelor doamne ale României de după Revoluţie. Nina Iliescu, Ileana Constantinescu şi Maria Băsescu au preferat o prezenţă discretă în public şi şi-au susţinut întotdeauna soţii din umbră.